Raamat kujutab endast artiklite kogumikku, mille peategelasteks on Eesti silmapaistvamad korvpallurid läbi aegade, teatab basket.ee. Väljaande koostajateks on tuntud spordiajalooentusiastid Vello Lään ja Märt Ibrus, rahastajateks Eesti Korvpalliliit koostöös Eesti Kultuurkapitaliga.

Tänavu möödub 90 aastat korvpallimängu algusest Eestis. Korvpall pääses esmakordselt olümpiamängudele 1936. aastal Berliinis. Eestlastele langes au see turniir avada. Lõpuks jäädi jagama üheksandat kohta.

Esimeseks maailmameistriks eestlannadest tuli Maret-Mai Otsa, kahekordseks tšempioniks krooniti Priit Tomson, esimeseks olümpiavõitjaks Tiit Sokk, aga hõbemedalivõitjaid kogunes terve rida: Joann Lõssov, Ilmar Kullam, Heino Kruus, Jaak Lipso (viimane on ainus, kel kodus kaks olümpiamedalit) ja Anatoli Krikun.

Korvpallis on maailmameistriks kullatud kuus eestlast, Euroopa meistriteks koguni viisteist — kõigist neist saab raamatus EESTI KORVPALL — PORTREED lugeda. Mõistagi ka ainsast NBA karastuse saanud Martin Müürsepast ja teistest ässadest viimase poole sajandi jooksul.

Raamatut on võimalik esimesena ning soodsamalt hankida korvpallihuvilistel, kes külastavad ühte järgnevatest üritustest:
2005/2006 hooaja SEB Ühispanga Korvpalli meistriliiga finaalmängud Saku Suurhallis ja Tartu Ülikooli Spordihoones (alates kolmandast finaalist).
Samuti tuleb raamat müügile 3. juunil Saku Suurhallis, kui 1991. aasta kuldne KALEV võõrustab MADRIDI REALi veterane.

Teistel soovijatel avaneb võimalus raamat hästivarustatud raamatukauplustest soetada alates juunikuust.