Opti Personaliarenduse esitletud korvpalliakadeemia kontseptsiooni kohaselt tuleks noortele pakkuda gümnaasiumiharidust koos põhjalike korvpallitrennidega, keskendudes talentide leidmisele üle Eesti. Korraliku eeltöö tulemusena võiks nende hinnangul sügisel tulla 10. klassi 10-15 korvpallisuuna valinud õpilast, lisaks need, kes korvpallist ei huvitu, küll aga tahavad saada kodukohas keskhariduse koos valikainetega.

Volikogu eelarve- ja majanduskomisjoni liige Priit Palmet pooldas endise Iisaku vallavolikogu esimehena kooli gümnaasiumiosa sulgemist. Nüüd toetab ta kindlalt selle korvpalliakadeemiaks muutmist.

“Kui me gümnaasiumile oma nišši ei leia, siis pole teist varianti kui sulgemine, sest õpilaste arv kahaneb niivõrd kiiresti. Oodata nii kaua, kui viimane õpilane kustutab tule… ma ei näe sellel mõtet. Korvpallisuund tundub piisavalt atraktiivne olevat, meil on võimalus Reinar Halliku nime heas mõttes ära kasutada ja tema valmisolekut rakendada,” põhjendas Palmet oma seisukoha muutumist.