"Agent, kellega koostööd alustasin andis jaanuari algul teada, et Kreekas on üks variant. Treener olevat mind teadnud ja nad otsisid just number kolme kohale täiendust. Eks Kreeka kohta käib igasuguseid jutte ja ma uurisin erinevate inimeste käest tausta päris kõvasti ning konsulteerisin, kas tasub minna. Otsus on, et lähen. Käed on Kavala klubiga löödud hooaja lõpuni," rääkis Arbet Delfile.

Kavala Enosi Kalathosfairisis püsib Kreeka meistriliigas eelviimasel kohal, senisest 12 mängust on võidetud kolm. Hooaja käigus on juba kahel korral vahetatud ka peatreenerit, praegu hoiab tüüri enda käes novembri lõpus ametisse palgatud endine Kreeka koondise tagamängija Angelos Koronios. Muide, Koronios tuli 2000. aastal Ateena AEK ridades koos Martin Müürsepaga Saporta karikavõitjaks. Treenerina alustas ta tööd 2005. aastal.

Kreeklased ei saanud Arbetit Kalev/Cramost niisama kätte, vaid lepingu kohaselt tuli klattida väljaostusumma. Kui suur see raha täpselt oli Kalev/Cramo mänedžer Kaarel Sibul ei avalda, kuid ütleb, et läbirääkimised läksid libedalt. "Meil on kõigi mängijate lepingutes, mis puudutab eestlasti, mõistlikud punktid sees - välisklubi huvi korral saavad nad väljaostusumma eest lahkuda. Arbetile me takistust teha ei tahtnud ja hoiame pöialt, et tal läheks Kreekas hästi. Uut meest me tema asemele tuua ei planeeri. Kui Armands Šķēle ja Ty Abbott suudavad samamoodi mängida nagu Donetski vastu, siis ma ei näe Arbeti lahkumises suurt probleemi," arutles Sibul.

29aastane Arbet siirdub välisklubisse teist korda, esimese katsetuse tegi ta hooajal 2004/2005 Saksamaal Würzburgis. Kreekasse lendab ta teisipäeva (homme) varahommikul ning debüüdi Kavala eest teeb tõenäoliselt laupäeval, 19. jaanuaril Kreeka liiga mängus Rethymno meeskonna vastu. Temast saab viies Eesti meeskorvpallur Tiit Soku, Aivar Kuusmaa, Martin Müürsepa ja Tarmo Kikerpilli järel, kes Kreeka meistriliigas mänginud. Sel hooajal saab ta kindlasti väljakule ka Balkani liigas. Kuid veel mitte homme kui Kavala kohtub võõrsil Bulgaaria klubiga Samokov Rilski Sportist.

Arbetil ei jää loodetavasti proovimata ka Kreeka kahe gigandi Ateena Panathinaikose ja Pireause Olympiakose tase. Valitseva Euroliiga meistri Olympiakosega kohtub Kavala 2. märtsil kodus ja Panathinaikosega 13. aprillil võõrsil.