Treener Ainārs Čukste hoolealused kindlustasid kolm päeva väldanud võistlusel karikavõidu tegelikult juba enne pühapäevast otsustavat matši BC Kalev/Cramoga. Viimastest saadi jagu numbritega 42:32.

"Jäime kõigega väga rahule. Turniir on suurepäraselt korraldatud ja siin on selle läbiviimiseks sobivad tingimused," tunnustas lisaks Ridzene korvpallitüdrukute treenimisele ka Läti neidude U16 koondise juhendamisele pühendunud Čukste. "Võistkonnad, kellega mullu siin mängisime, tahtsid taas võistelda ja niisamuti meiegi."

Ainārs Čukste tunnistas, et ehkki kahel aastal pole nad Girls Trophyl kaotanud veel ühtegi kohtumist, ei anna vastased sugugi hõlpu. "Meil oli raskeid mänge nii mullu kui ka tänavu. Eks väike õnn soosis samuti aga loomulikult ei kavatse me kunagi kellegi vastu kaotama minna. Turniir on huvitav ja võistkondade tase hakkab järjest ühtlustuma - see on hea, olen rahul."

Eesti ja Läti tüdrukute korvpalli tasemel juhendaja väga suurt vahet ei näinud. Küll aga märkas mõningaid nüansse. "Ma ei taha kedagi kritiseerida, kuid teie lähenemine noortekorvpallile on pisut omapärane. Näiteks kaitses ei lubata eriti agressiivselt mängida ja see muudab mängu pisut pehmeks. Samas Eesti tüdrukute võistkonnad sõidavad tihti Lätti turniiridele ja on seal agressiivsema tegutsemisega juba harjunud. Muidu on tüdrukud nii teil kui ka meil ikka ühesugused - platsil võitlevad üksteise vastu, mänguväliselt aga sõbrustavad."

Põnevust pakkusid heitlused kohtadele teisest kuni viiendani, kus medališansse evisid kuni viimase mänguni nii Tartu Kalev, Audentese SK, Liepaja kui ka Daugavpils.

Hõbedad riputati lõpuks kaela Liepajale, kes sai Audentesest jagu 58:39 ning pronksid Tartu Kalevile, kelle jaks käis 55:48 üle Daugavpilsist. Ehkki treener Kaire Asi juhendatud tartlannad kogusid Liepajaga võrdselt kolm võitu ja kaks kaotust, sai otsustavaks omavaheline kohtumine, mille lätlased olid päev varem võitnud kuue punktiga (56:50).

Audentes, kes tänavusel hooajal karastus samuti Euroopa Noorte Korvpalliliigas, leppis Girls Trophyl lõpuks neljanda ja Daugavpils viienda kohaga. Treener Reet Rausbergi käe all mängivad tallinlannad kogusid Daugavpilsiga võrdselt kaks võitu ja kolm kaotust ning teenisid parema koha tänu varasemas omavahelises matšis saadud ilusale lisaajavõidule.

BC Kalev/Cramo (treener Maia Dorbek), kes küll kõigi vastastega südilt mängis, võiduarvet paraku ei avanud ja platseerus kuuendaks.

Võistkondade parimateks tunnistati tänavu Marianna Klavina (Ridzene), Elina Ruperte (Liepaja), Kadi Kals (Tartu Kalev), Victoria-Ida Vähi (Audentes), Anastasija Jakovleva (Daugavpils) ja Annabel Aer (BC Kalev/Cramo). Girls Trophy väärtuslikuma palluri auhind kuulus Aleksa Gulbele (Ridzene).