Tartu sai ise eile esimeses hooajaeelses kontrollmängus Läti valitseva meistri Valmiera/Ordo üle magusa 80:59 võidu. Laupäeval sõidab ülikoolimeeskond turniirile Inglismaale, pärast mida sõidetakse tagasi Lätti. Kokku ollakse kodust eemal kümme päeva.

Mida ütled Tartu meeskonna esimese kontrollmängu kohta, mille eile Valmieras võitsite?

Puhas treeningmäng mõlemalt poolt. Tutvume alles mängijatega ja mängijad õpivad treenereid tundma. Meil siin mõned uued välismaalased ning Janari Jõesaar liitus meiega. Hea, et saime Valmiera treeneritega kokkuleppele, et sellise mängu teeme. Saime ideaalse treeningu. Kõik on alles toores ja vaatame, kuidas stardis minema saame.

Kas ja kui palju mängijaid veel hooaja eel soetada plaanite?

Paar mängijat oleks ikka juurde vaja. Tegeleme sellega igapäevaselt. Vaatame, kas ja millised mehed saame.

Kalev/Cramo leerist on viimastel päevadel tulnud põnevaid uudiseid. Uued mängijad Lakersist, Valgevene koondisest ja kutse EuroCup sarja. Kuivõrd need värisema panevad, arvestades, et meisterklubi paistab saavat kokku päris tugeva meeskonna?

Need uudised ei pane üldse värisema. Kalev mängib hoopis teises liivakastis. Selge see, et neil on teised võimalused, numbrid ja liigad. Me ei pea ennast üldse Kaleviga võrdlema. Oleme kaks täiesti erinevat meeskonda.

Jõudsid sa kontrollmängu kõrvalt jälgida ka Eesti koondise tegemisi Valgevene vastu?

Ei jõudnud üldse. Rääkisin hiljem Alar Varrakuga ja küsisin, kuidas läks ja kes olid tublid. Aga koondise üle on südamest hea meel! Keegi justkui ei oodanud ega lootnud neist seda. Esimene mäng ükskõik mis tsüklis või sarjas on igale meeskonnale väga, väga tähtis. Au mängijatele ja loomulikult treeneritele, kes tegid selle tublisti ära! Siit on igal juhul hea järgmisele mängule minna. Arvan, et kõikidel korvpallisõpradel on siiralt hea meel. Aga nagu mu hea sõber Martin Müürsepp ütles, oli see ainult esimene mäng. Järgmistele heitlustele tuleb minna vastu selge peaga. Algus on igatahes hästi tehtud.

Oled sa valmis kihla vedama, et Eesti pääseb 2017. aasta EM-finaalturniirile? Kui jah, siis mille peale?

Kui hasartmänge tahad mängida, helista Sumole (Aivar Kuusmaa hüüdnimi - G.L.). Mina sel teemal ei spekuleeri.

Rocki eilne protokoll: