Täna peeti niisiis kolmas ja neljas treening. Viimane, kahetunniseks veninud pallitreening sisaldas palju mängulisi elemente, suuresti kaitsele orienteeritult rõhuga, mitmeid 2-2, 3-3 „mänge“ jne. Meeleolu oli töine, rahulik, samas ühtaegu tempokas ja pingevaba.

Tänases trennis oli 21 kandidaadist kohal 15 meest. Puudu kõik „itaallased“, kellest Kaspar Treier liitub kuuldavasti ettevalmistusega juba homme. Karm lugu, alles nädalavahetusel pidas noormees mänge koduklubi Torino PMS-i eest Itaalia U18 meistrivõistluste play-off’is.

Hooaja Hispaanias Vitoria Baskonias veetnud 18-aastane Sander Raieste peab vigastuse ja ravi tõttu aktiivsed treneningud praegusel perioodil vahele jätma. „Põlvevigastused on mureks, põletik on seganud kogu kevadhooaega, see sai alguse kohe pärast BSBC turniiri. Tahan vaikselt oma asja ajada ja terveks saada. Kõige tähtsam on rahu anda ja mitte üle koormata,“ sõnas osaliselt trenni kaasa teinud Raieste.

Raieste käis Hispaanias MRT-uuringul, mis vaadatakse kodumaal üle. Samuti läheb ta Eestis samale uuringule.

"Probleem on vaja välja ravida, et see uuesti ei tekiks. Midagi katki pole, mis peaks karjääri kummitama jääma. Ettevaatlikult tuleb võtta, ei tohi rapsida."

Päris lõplik Raieste eemalejäämine EM-koondisest veel siiski ei ole. Elame-näeme.

Koduse EM-ini jääb 39 päeva. Pärast jaanipäeva, 26. juunil sõidab koondis Soome Nordic Cup’ile. Enne EMi peab Eesti kaks kontrollmängu Rootsi ning kaks Tšehhiga, samuti võõrustatakse kodusel Balti Matšil Leedut, Lätit ja Soomet.