Algkoosseisud
:

Kalev/Cramo: Tanel Sokk, Josh Akognon, Charron Fisher, Rait Keerles ja Ken Johnson.

TÜ/Rock: Tanel Tein, Todd Abernethy, Marek Doronin, Janar Talts ja Scott Morrison.

1. veerand:

Mängu esimene korvi teeb Tanel Sokk. Kalev saab ette ka 4:0, kuid siis viskab Rock kuus punkti järjest. Aga Keerles seab jalule viigi, mängida 6.21. 

Pärast Morrisoni üht vabaviset visatakse mõlemas platsiotsas mööda kokku kuuel korral, kuni tabab Fisher - 8:7. Mängida 3.43.

Seejärel "püss" lahti. Talts blokeerib küll kaunilt Fisheri pealtpanekuürituse, kuid pall jääb kalevlasele, kes siiski kaks punkti toob. Tagatipuks sopsab Akognon kolmese ja Kalev/Cramo juhib 14:9. Mängida pisut alla kahe minuti.

Ka Marko Riis saab kaugelt käe valgeks ja kalevlased juhtimas juba 17:9. 1.20 veel mängida ja Rock võtab aja maha.

Kuni veerandi lõpuni hoolitsevad kaks meest skooritegemise eest - Akognon ja Abernethy. Avaveerandi Kalev/Cramo võidab 21:13.

GALERII:

Kogu pildilink on SIIN:

2. veerand:

Rock alustab innukamalt - kolmene Doroninilt ja kahe Eichfussilt. Kalevlaste visked ei taba, aga Eichfuss ei eksi ka vabaviskejoonel, lisaks laksab Doronin veel kolmese ja Rock ongi ees - 23:22. Vaid kahe minutiga!

Pärast Kalev/Crami taimauti järgneb üksjagu möödaviskeid ja mängulist praaki. Kuid Fisher suudab mänguseisu viigistada - 24:24. Vaheajani 4.26.

Talts tabab kolmese, Gert Dorbek ühe vabaviske ja Keerles kahese ning jälle viik, 27:27. Mängida 3.36. Rockil aeg maas.

Poolteist minutit enne vaheaega on Kalev/Cramo juhtimas 34:29, skoori teevad leegionärid.

Siis koguni juba 39:29. Gert Dorbek tabab kolmesejoone tagant.

Rocki päästab natuke Sten Soku kolmene - 39:32. Kalev/Cramo taimaut, vaheajani 14 sekundit.

Kalev mämngib viimasele sekundile, aga siis saab Akognon Tatsilt kulbi.

Poolaeg Kalev/Cramole 39:32. Kalevlaste parimatena on Fisher kogunud 13 ja Akognon 12 punkti, Talts on Rockile toonud 10 punkti.

3. veerand:

Teise veerandi lõpus tabas väike kaotus Kalevit - Keerles vigastas jalga ja selles mängus enam kaasa ei löö.

Ligi kolm minutit mängitud ja skoori on teinud ainult Doronin - Kalev/Cramo juhib 39:34.

Seejärel kaks korvi Taltsilt ja Rock vaid punktiga maas. Kalev/Cramo mõtteminut. Mängida 5.50.

Pärast Allignu ja Abernethy korve lähebki Rock ette 42:39, Kalev/Cramo pole teisel poolajal punkte saanudki, ligi kuus minutit!

jKalev/Cfamo saab kolmanda veerandi esimesed punktid ligi seitsmeminutilise mängu järel, kui tabab Akognon, aga Rock on juba ees 47:41. 

Seejärel tabavad suht vaheldumisi mõlemad  meeskonnad, aga tundub, et Rockil on rohkem särtsu.

43 sekundit mängida, kui Erik Dorbek teeb seisuks 47:54. Doronin tabab mõlemad vabavisked, Erik Dorbek vaid ühe ja enne viimast veerandit juhib Rock 56:48. 

Rock võitis kolmanda veerandi 24:9! Kas tõesti mõjutas Kalev/Cramo kapten Keerlese vigastus nii kõvasti. Või lahkuv peatreener Vucinic ei pinguta enam piisavalt ...

4. veerand:

Aga kalevlased ei anna alla - kolme ja poole minutit mängitud ja vastane peaaegu käes - 58:59. Punktid Fisherilt ja Akognonilt. Seejärel viib Johnson Kalev/Cramo juhtima ja Talts teeb ründevea. Nüüd lonkab pisut Rocki mäng.

Tanel Sokk lisab veel kolmese ja Kalev ees 63:59. Rocki taimaut, mängida 4.17.

Sellest on kasu - Abernethylt kolmene ja Talts tabab ühe vabaviske. Enne jõudis Erik Dorbek järjest teha Allingule kaks viga.

Kalevlaste viskekahur Akognon lahendab asju ikka moel, mida ta oskab - tabab kolmese - 66:63. Siis teeb Talts vea (oma neljanda) Fisherile, ameeriklane tabab ühe vabaviske - 67:63. Lõpuni 2.35. Talts kaotab siis veel palli ...

Praaki teeb ka Fisher. Nii Doronin kui ka Allingu tabavad ühe vabaviske kahest, Akognon lisab oma kontosse kaks punkti - 69:65, mängida 1.08.

Järgmisel rünnakul salvab kolmesega Doronin. Seis 69:68, pall Kalevil ja neil ühtlasi taimaut.

Väga põnev - Kalevi rünnakul võtab Abernethy vahelt Gert Dorbeku söödu ja teeb ise kaks punkti! Rock ees 70:69, Kalev/Cramol veel üks taimout. Mängida 11 sekundit.

Siis teeb Leppik vea Akognonile, kes tabab ühe vabaviske, viik 70:70. Kalev/Cramol veel korra aeg maas.

Rocki viimasel rünnakul mängiti Taltsi peale, kelle kaugvise aga ei tabanud. 70:70 ja lisaaeg!

Lisaaeg:

Abernethy sopsab mõlemad vabavisked, Gert Dorbekul viis viga. Siis teab oma  viienda vea Doronin, kuid Fisher tabab ja lisab ka vabaviske. Seejärel ei eksi Talts ja siis ka Abernethy. Rock ees 76:73, mängida 3.50. 

Akognoni käsi väriseb - saadab mõlemad vabavisked mööda, aga Abernethy paneb veel kaks silma.

Pärast Eichfussi vabaviset juhib Rock 79:73 ja Kalevil mõttepaus. Mängida 2.52.

Talts teeb viienda vea ja Fisher tabab ühe vabaviske. Siis saadab Leppik mõlemad vabavisked mööda, kuid Rock saab laua ja Leppik viskab hoopis kolmese sisse!

Pärast Akognoni vabaviset on Rock ees 82:75, kui mängida 1.55. Kohe tabab Leppik mõlemad vabavisked. Võit kipub Tartusse sõitma.

Lõpus Kalev/Cramo enam nii palju ei jaksanud, kui vastane ja TÜ/Rock sai magusa võidu 85:77.

Kohtumise statistika on SIIN:

Turniirtabeliyt näed SIIT:


Eellugu:

Kui mõni korvpalliasjatundja oleks enne tänavuse korvpallihooaja algust ennustanud, et aasta lõpuks paikneb TÜ/Rock turniiritabelis teisel ja BC Kalev/Cramo alles viiendal kohal, siis oleks ta kõva häälega välja naerdud, kirjutab basket.ee.

Ometi on tänane tabeliseis karm reaalsus. Valitsev Eesti meister Kalev/Cramo ja möödunud hooaja hõbemedaliomanik TÜ/Rock on tänavu kohtunud kolmel korral ja kõik mängud on võitnud Rock - karikafinaali 67:55, G4S oktoobrikuu kohtumises 85:68 ja BBL novembrikuu kohtumises 78:72.

Turniiritabel enne tänast mängu (võidud-kaotused):

1. BC Rakvere Tarvas 11/3
2. TÜ/Rock 9/3
3. TTÜ KK 10/5
4. Valga/CKE Inkasso 8/4
5. BC Kalev/Cramo 7/4
6. Tallinna Kalev 4/10
7. KK Pärnu 2/10
8. Kuremaa SK/Tartu Palliklubi 1/13