TÜ/Rock - BC Kalev/Cramo 67:55 (18:11, 35:22, 51:36, 67:55)

Algkoosseisud:

TÜ/Rock - Abernethy, Talts, Leppik, Sokk, Allingu.

BC kalev/Cramo - Arbet, Martin Dorbek, Janev, Keerles, Gert Dorbek.

Keerles avab skoori kui mängitud poolteist minutit. Kaugviskest 3:0 Kalevile.

Taltsilt suurepärane sööt ja Sten Sokk avab Tartu punktiarve. Kohtumise algusest kulunud ligi 2.40.

Algus on kole mõlemalt poolt, palju möödaviskeid, tehnilist praaki. Aga noh, karikafinaal.

Keerleselt jälle ilus esitus. Kõigepealt kaitses vaheltlõige ja siis ründelaud ning 2+1 rünnak. 6:2 Kalev/Cramo ees, mängitud 4.10.

Eile puhkust saanud Talts avab lähiviskest isikliku punktiarve. Kalev/Cramo on mängul sama koosseisuga, mis eile, ehk kaheksa mehega. Puuduvad Sokk, Riis, Veski ja Boijc.

Martin Dorbek demonstreerib head viskekätt, Kalevile kolm punkti juurde, 9:4 tiitlikaitsja ees.

Allingu vabavisete järel Morrison esimest korda platsile. Poolfinaalis oli ameeriklane väga niru. 11:8 Kalev/Cramole, 6.38 mängitud.

Talts on soojaks saanud, kaks korvi järjest ja Rock maas vaid punktiga. Nenad Vucinic võtab seisul 11:10 aja maha. Mängitud 7.25.

Morrison kobistab korvi alt sisse ja Rock esimest korda ette 12:11. Käib veerandaja eelviimane minut.

Keerlesele vilistatakse rünnakul väga kahtlane viga. Ikka Suslov.

Rock saab indu juurde ja välismängijate korvide järel Tartu ette libisenud 16:11.

Martin Viiask tuli mängu ja andis kohe resultatiivse söödu Scott Morrisonile. Ameeriklane ladus pealt veerandaja lõppseisuks 18:11. Rock tegi veerandaja lõpus 10-0 spurdi.

2. veerandaeg

Viiask toob veerandaja esimesel rünnakul kiirelt kaks punkti. Vahe juba üheksa punkti.

Leppik ja Arbet suudavad teineteise vastu teha pallikaotusi.

Morrisonilt veel üks peatpanek. Rock hakkab korvialusest tsoonist asju paika panema. 22:11 tartlased ees. Gert Dorbekul löödi mänguolukorras nina lõhki. Kolm kohtunikku ja Rocki füsioterapeut pühivad platsilt verd. Dorbekut tohterdab spets-brigaad, neoonkostüümis.

Kalevi mõõn venib väga pikaks. Rocki spurt juba 16-0. Publik vilistab. Publikut on saalis, pakuks mingi paar tuhat.

Teist veerandaega enam kui kolm minutit mängitud ja Kalev pole punktiarvet avanud. Küll aga tartlased ja vahe juba 24:11.

Martin Dorbek teeb jooksu. Viis minutit mängitud ning endiselt Kalev/Cramol 11 punkti!!!!!!!  Morrison lükkab korvi alt seisuks 28:11. Tuleb korralik saun.

5.47 mängitud ning Vucinic võtab lõpuks aja maha. Kalev on pea et kümme minutit kuival. Kalev/Cramo visked väljakult on 16/4. Tartu on visanud samal ajal peale 37 korda!!!!!!!

7.10 veerandajast kulunud kui lõpuks Rain Raadik toob Kalevile kaks punkti. Selgus, et Gert Dorbekul on ninaluu puruks.

Kui poolaja lõpuni 2.15 eemaldati Vucinic, Kalev seitsme mängija ja ilma peatreenerita. Varrakul elu võimalus. Kui tooks praegu võidu koju, seisult 13:31 ....

Kalev/Cramo saab veerandaja lõpuks üheksa punkti ikka kokku. Keerlese vabakad teevad seisuks 22:35. 1,72 sekundit veel esimest poolaega mängida. Keerlese arvel 13 punkti Kalevi 22-st.

Poolaeg Rockile 35:22. Taltsilt 11 ja Morrisonilt 10 punkti.

3. veerandaeg

Kalevi ebaõnne saaga jätkub kui kolmanda veerandaja esimeses pooles väänab hüppeliigest Gregor Arbet ja tõenäoliselt mees enam platsile ei tule.

Viis minutit mängitud ja Rock ees 45:27. Tartlastel on vaja karikavõit vaid vormistada.

Kolm minutit veerandaja lõpuni ning Morrisoni vabaviskest Rock ees 46:30. Tartu keskmängija on ka 15 punktiga kohtumise resultatiivseim.

Janev viie veaga pingile ja Kalev/Cramol on ainult viis mängukõlbulikku meest järel!!!!!!! Karikafinaal!!!!!!!! Enam kui kaks minutit veel veerandaega mängida.

Veerandaja lõpuks Rock peal 51:36.

4. veerandaeg

Mäng on tehtud ja pinge mängust kadunud. Kalev/Cramol vigastusega väljas Gert Dorbek, Gregor Arbet, viie veaga pingil Janev. Peatreener Vucinic minema saadetud (Aare Halliko poolt).

Rocki peatreener Indrek Visnapuu hakkab vaikselt sisse tooma teise ešeloni mängijaid, Eichfuss sai just esimest korda platsile.

Põhimõtteliselt võiks mängu ära katkestada ja anda karika TÜ/Rockile ära.

Viiask surus palli pealt, seisuks 56:37. Mängida seitse minutit.

Kalev/Cramo visked väljakult 42/15. Natuke nadi, ilusasti öeldes. Tartul on kaugvisked muidugi katastroof 16/1. Protsendi rikkus Asko Paade oma tabava viskega ...

Neli minutit veel kannatust, Rock ikka 15 punkiga peal 60:45.

Huvitav, millal Kalev neljakesi jääb? Vendadel Martin ja Erik Dorbekul neli viga. 2.14 mängida, Varrak võtab seisul 48:62 aja maha. Kokkulepe tantsutüdrukutega või pakub keegi mingi parema idee?

TÜ/Rock võidab halenaljaka karikafinaali lõpuks 67:55. 17 punktiga võitjate resultatiivseim Scott Morrison, 13 punkti lisasid Martin Viiask ja Janar Talts. Puhtalt korvialuse jõuga tehti mäng ära. Kalev/Cramo ja kogu kohtumise suurim skooritegija Rait Keerles 21 punktiga.


---------------------------------------------------
Kolmanda koha mängus võttis TTÜ, kelle rivistuses polnud mitmeid juhtmängijaid, nagu näiteks Joosep Toomet, Kristjan Makket, Joosep Poklat ja Reimo Tamme, ohjad vaikselt enda kätte kolmandal veerandajal, mille järel juhiti 56:53.

Lõpuks võideti 79:63, seejuures viimane veerand 23:10. Võitjate resultatiivseimad olid Illimar Pilk 21 ja Kaido Saks 14 punktiga ning kaotajatel Heigo Erm 18 silmaga.