Seitse meest jõudis Ülikooli ridades kahekohalise punktisummani ja kõige enam kogunes neid Asko Paadele – 21 punkti, teatab TÜ kodulehekülg. Värske täiendus ookeani tagant, Jarid Famous, sai aga hakkama kaksikduubliga, visates 16 punkti ja võttes 10 lauapalli.

Ameeriklased ilmselt teadsid, et kerge see mäng olema ei saa. Eriti kui kodumeeskond oli sõpruskohtumises välja pannud 14 mängijat, samas kui külalisi oli vaid kaheksa. Kontrollkohtumisele omaselt oli mäng kohati üsna rabe, aga selgelt olid võõrustajad paremas mänguhoos ja põhimeeste esituses võideti avaveerandaeg 27:17. Teisel veerandajal hakkasid mänguminutid tiksuma ka noorematel mängijatel, ent mängu käiku see ei mõjutanud. Ameeriklased olid hädas nii visketabavusega kui lauavõitlusega ja poolajavileks oli seis 60:24.

Teisel poolajal said oma oskusi näidata peamiselt nooremad ja Eesti koondisest eemale jäänud mehed, sest koondislaste taset kontrollida polnud vaja. Nii näitaski Asko Paade, et suudab skoorida nii korvi alt kui eemalt ja Kristjan Evart, et eelmisel hooajal välja teenitud parim Esiliiga kolmeste viskaja tiitel ei tulnud asjata – kolmesed kuuest viis. Kui värskeim täiendus, alles eile Eestisse jõudnud Jarid Famous, viie veaga pingile maandus, oli tema arvele kantud 16 punkti ja 10 lauapalli.

Kui vahe oli stabiilselt üle 40 punkti, siis said paremasse hoogu ka külalised ja päris maassetaguvat kaotust nad taluma ei pidanud ja mängu lõpuks olid tablool numbrid 129:81 kodumeeskonna poolt vaadatuna.

Asko Paade oli üleplatsimees 21 punktiga, Rain Raadik kogus 19 punkti ja vaid üheksa mänguminutiga viskas Rain Veideman 18 punkti ja andis kaks korvisöötu. Kristjan Evarti saagiks jäi 17, Jarid Famousele 16 punkti ja 10 lauapalli, Silver Leppikule 12 ja Kristo Saagele 10 punkti.

ATM PRO Teamis kogusid kahekohalise arvu punkte viis meest. Võrdselt 16 punkti said enda arvele Eesti publikule tuntud Derek Winston, Luther Glover ja Xavier Cruz. Kenneth Cooperi kontole kogunes 14 ja Ryan Kaminskile 10 punkti.

Tartu Ülikooli kontrollkohtumised jätkuvad juba homme kui Rakveres toimuval juubelihõngulise Rakvere Cupi teises kohtumises lähevad Rakvere Spordihallis kell 20.00 vastamisi Tartu Ülikool ja Rakvere Tarvas. Turniiri kohamängud on laupäeval.