3x3 korvpall on suure tõenäosusega juba lähitulevikus olümpiaala. Rahvusvaheline korvpalliföderatsioon FIBA näeb hetkel selle nimel kõvasti vaeva, et 3x3 korvpall võetaks juba 2016. aasta suveolümpiamängudel programmi näidisalana ja 2020. aastal ka põhiprogrammi. Seega võivad täna 3x3 korvpallisarja alustanud mängijad tulevikus mängida just samal alal olümpiamängudelgi. Uue võistlussarja kuulutas avatuks BC Kalev/Cramo mängujuht Tanel Sokk.

Sarja avaüritusel oli kohal kogu Kalev/Cramo meeskond, kes jagas osalejatele kingitusi ning kellega koos tehti ka ühispilt. Samuti pandi kalevlased proovile autogrammide jagamises, mida noorkorvpallurid nõudsid nii võistkonna postrile, pallidele kui ka ajakirjadele.

Esimene võistlus toimus Tallinna koolidele, selgitamaks välja parimad koolid, kes pääsesid järgmisele etapile. Poiste arvestuses osutus parimaks Nõmme Põhikooli II võistkond koosseisus Karl Kristjan Karpin, Markus Liias ja Kaspar Pahk. Võistkonna treeneriks oli Arkko Pakkas. Teise koha saavutas Tallinna Reaalkooli I võistkond koosseisus Tauri Miggur, Kaspar Kalle ja Oliver Suurorg. Võistkonna treeneriks oli Meelis Songe. Kolmanda koha võitis Tallinna Õismäe Vene Lütseum koosseisus Daniel Beilinson, Denis Lukin, Arseni Zadornov ja Vitali Poljak. Võistkonna treeneriks oli Jevgeni Gurjanov.

Tüdrukute parimaks osutus J. Westholmi Gümnaasium koosseisus Romi Neerot, Iris Tagel, Carolyn Soosaar ja Marilin Maiste. Võistkonna juhendaja oli Andra Viirpalu. Teise koha sai Tallinna Reaalkool koosseisus Betty Annette Laas, Karmen Kivimaa, Berit Annabel Loomägi ja Anette Mäelt. Võistkonna juhendaja oli Meelis Songe. Kolmanda koha saavutas Tallinna Ühisgümnaasium koosseisus Alina Lepik, Elizabeth-Victoria Aarma, Anella Otti ja Hanna Tiinas. Treeneriks oli taas Andra Viirpalu.

Kaks paremat võistkonda poiste ja tüdrukute arvestuses pääsevad edasi üleriigilisele piirkonnavõistlusele. Enne veel toimub samasugune eelvõistlus kõigis 15 maakonnas.

Iga sarjas osaleja saab korvpalliliidult kingiks korvpalli ja ajakirja Basketball värske numbri. Väikese kingituse saavad ka õpetajad või võistkonna esindajad. Seekord said õpetajad kutse BC Kalev/Cramo Balti liiga mängule Kėdainiai/Triobeti vastu ning Ilmar Kullami elulooraamatu „Pikk blond mees palliga“.

Eesti Koolispordi Liit ja Eesti Korvpalliliit kutsuvad Eesti koole registreerima potentsiaalsete tulevaste olümpiavõitjate võistkondi juba täna.