Montenegro koondis koosneb Hispaania, Itaalia, Venemaa, Ukraina, Sloveenia ja koduliiga mängijatest. Tuntuim nimi külaliste koosseisus eestlaste jaoks ehk Milko Bjelica, kes 2009. aastal võitis Vilniuse Lietuvos rytase ridades ULEB-i karika ning praegu mängib Hispaanias Vitoria Caja Laboralis. Lietuvos rytasega käis ta korduvalt mängimas ka Eestis.

Montenegro liider on senises kahes valikmängus olnud Ukraina Superliiga klubis Južnõi Himik palliv 196cm pikkune äär Suad Šehović. Tema keskmised näitajad 14,5 punkti ja 11,5 lauapalli.

Esmakordselt EM-finaalturniiril 2011. aastal osalenud, seal ühe võidu ja nelja kaotusega lõpetanud Montenegro ridades ei tee sel suvel kaasa kaks NBA-meest - Minnesota Timberwolvesi tsenter Nikola Pekovic ja hiljuti Orlando Magicusse vahetatud ääremängija Nikola Vucevic.

Aastaid Montenegro koondist tugevdanud kogenud ameeriklasest mängujuht Omar Cook on samuti eemale jäänud. Tema asemele värvati koondisse leegionäriks teine ameeriklasest tagamees, pärast edukat hooaega Prantsusmaal Le Mansis suvel Hispaania nimekasse klubisse Vitoria Caja Laboral siirdunud Taylor Rochestie. Valikut on aga veelgi, sest sel suvel anti Montenegro pass ka Samaara klubi särgis Venemaa liiga paremate korviküttide sekka kuuluvale Brion Rushile.

Meeskonda juhendab mullu Prantsusmaa klubi Roanne'i peatreenerina töötanud Luka Pavicevic.

Euroopa meistrivõistluste valikturniiri A-alagrupis on seis põnev: kahe vooru järel on Eestil ja Montenegrol kaks, Serbial ja Islandil üks võit, Iisrael ja Slovakkia jätkavad võiduta. Parem korvide vahe annab esikoha alagrupis Eestile.

Teisipäeval on kolmandas voorus vastamisi Slovakkia-Serbia, Island-Iisrael ja Eesti-Montenegro.