Esimene veerandaeg oli Rapla jaoks kui halb unenägu ja Rakvere Tarvale seevastu kui ilus unistus. Rakvere võttis riski, alustades kohe esimestest minutitest maa-ala kaitsega. See risk tasus end ära, kuna Rapla mängijad ei suutnud sellega kohaneda, lastes Rakverel visata seitsme minutiga 20 punkti ja olles ise sama kaua kuival (!). Veerandi lõppedes oli Rapla küll skoori avanud, kuid Tarva eduseis kindel 29:6.

„Me oleme maa-ala võtnud juba pikemalt ja see on meile edu toonud. Rapla meestele oli see üllatus. Nad ei pannud eemalt ära ja sisse ka ei roninud. Hea esituse tegime meie poolt. Ma olen oma poiste üle uhke, kuna viskasid sisse,“ rääkis Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber.

Teisel kümnendil vahe püsis. Algul kindluse saanud Tarvas kontrollis kohtumist kindlalt ja Raplal ei õnnestunud kuidagi enda mängu peale suruda ning poolaja pausile minnes oli Tarva edu 22-punktiline 49:27.

Teisel poolajal Rakvere kaitse enam nii aktiivselt peale ei käinud ja Rapla mäng paranes. Siiski ei õnnestunud neil kaotusseisu vähendada, kuna ka Rakvere jätkas rünnakul kindlalt, juhtides enne otsustavat kümmet minutit 68:45. Ka viimasel veerandajal jätkus mäng Rakvere kontrollimisel.

Kohtumise resultatiivseim oli Rait Keerles 16 punktiga. Teda toetasid Rain Raadik 13, Silver Leppik ja Giedrius Gustas 12 ning Larry Hall 10 silmaga. Rapla poolelt olid parimad Sven Kaldre 12 ja Dusan Sisic 11 punktiga.