Priit Sillandit süüdistati selles, et ta omandas täpselt tuvastamata ajal, kohas ja isikult ebaseaduslikult plastpudeli kirjaga Hellus, milles oli 111,5 g psühhotroopset ainet GHB-d (rahvasuus tuntud kui "korgijook") sisaldavat vedelikku. Ainet hoidis Sillandi enda kasutuses olnud sõidukis Scania, kuni see sealt 2011.a detsembris kell 14:55 Tallinnas Tehnika tänaval politsei poolt leiti ja ära võeti.

Samuti süüdistati Sillandit selles, et tema juhtis 2011.a 19. septembril kella 17.35 paiku Tallinnas, Pärnu mnt 32 maja juures mootorsõidukit Opel Astra, olles samal ajal narkojoobes.

Seega tunnistati Sillandi kokkuleppemenetluses süüdi paragrahvides, mis käsitlevad psühhotroopse aine omamist ning joobes sõiduki juhtimist.

Lisaks ligi kaheaastasele tingimisi vanglakaristusele ja sellele lisandunud kaheaastasele katseajale peab mees tasuma ka riigituludesse menetlus-ja õigusabikulude eest kokku ligikaudu 1169 eurot.

1981. aastal Narvas sündinud 196 cm pikkune ääremängija Silland alustas oma korvpallikarjääri Eesti meistriliigas 1997. aastal, kui liitus Kamee meeskonnaga. Pärast seda mängis Silland meistriliiga klubides Canon ENM, Ehitustööriist ning Nybit (hiljem Dalkia/Nybit). 2004. aastal kutsuti mees isegi Hollandi klubisse Fun4All testimisele, kuid naases sealt lepinguta. Samal aastal tabas meest ka ränk põlvevigastus, mis jättis ta palliplatsilt pooleks aastaks eemale.

2008. aasta alguses vallandasid korvpalliklubi Pärnu/Catwees juhid Sillandi hoolimata tema kõrgest panusest meeskonda. Põhjuseks oli mehe väidetavad liiga soojad suhted mõnuainetega. Toona heitsid Pärnu meeskonna juhid ääremängijale muuhulgas ette ebaadekvaatses seisundis palliplatsile ilmumist.

Silland liitus seejärel Rakvere Tarvase klubiga, kus jõudis mängida ühe hooaja, kogudes keskmiselt 12 punkti mängus. Viimastel aastatel on mees pallinud erinevates amatöörliigade klubides.