Retromängu „Kalev 25“ vaheajal said teatavaks ka parimad olulisemates kategoorias, kus üllatust ei sündinud: parim naiskorvpallur on Merike Anderson, meeskorvpallur Kristjan Kangur. Kangurile on aasta parima meeskorvpalluri tiitel kaheksas, Andersonile aasta parima naiskorvpalluri tiitel juba üheksas. Nad edastasid mõlemad videotervituse, kuna viibivad välismaal. Parimate valiku tegid ajakirjanikud ja treenerid.

Meistriliigade sümboolsed viisikud:

Värskest meisternaiskonnast 1182/Tallinn tulevad viiest nomineeritust neli. Birgit Piiburi, Pirgit Püü, Mailis Poki ja Laina Mesila-Kaarmanni kõrval osutus valituks ka Tallinna Ülikooli esindav Trine Kasemägi.

Samas meeste Alexela KMLi valikus on seis kirjum - meistriks tulnud Kalev/Cramo Sten Soku, Gregor Arbeti ja Shawn Kingi kõrval kuuluvad sümboolsesse viisikusse Kristjan Kitsing TTÜ-st ja Indrek Kajupank Raplast. Kui naiste viisik oli kohal täies koosseisus, siis meestest kolm (Sokk, Kajupank, Kitsing), Kingil sai eilsega ka viisa läbi.

Alexela KMLi aasta noormängija tiitli pälvisid Norman Käbin (Pärnu Sadam) ja Sandra Tael (Audentese SG). Aasta treenerid on meistriklubide juhendajad Alar Varrak ja Howard Frier. Eripreemia sai „Kalev 25“ mängu vaheajal treener Vaido Rego, seda poiste U16 koondise viimise eest A-divisjoni. Läbides seejuures EMi Bulgaarias kaotuseta.

Äramärkimist leidsid kõik meie koondiste treenerid, parimad noormängijad G4S Noorteliigas ning lõpuks kuid samas paljude suurte asjade alusena meie toetajad - suured ja väikesed, koostööpartnerid, sõbrad, aitajad, kõik kes on igapäevaselt korvpalli sees ja selle kõrval.

Parimate autasustamisele eelnenud kõnes luges Jüri Ratas ette need asjad, mis on aastaga paranenud - töövõidud, kestvad ja uued tulusad lepingud toetajatega, küllaltki rõõmustavad arvud noorteklassidest, kuid osutas ka valukohtadele, probleemidele, mis ei luba veel sugugi korvpallijuhte, ametnikke, - töötajaid rahulikult puhkama minna. Töö käib edasi ühise asja nimel.

Positiivses võtmes viitas Ratas näiteks Koolispordiliidu korraldatava 3x3 sarja osavõtule, mis aastaga on jõudsalt kasvanud. Ning kasvanud ka nendes piirkondades, mida me tavapäraselt korvpallikantsideks ei pea - nt Viljandi, Läänemaa. Samas avaldas president lootust, et naiste Apollo NKLis jätkub naiskondade arvu kasvu tõus - selleks, et liiga oleks elujõuline.

ALLPOOL VEEL AASTA VALITUID:

2015/2016 hooaja parim tüdrukute treener on: Janne Rits (BC Kalev Star/Tallinna Spordikool)

2015/2016 hooaja Eesti meistrivõistluste U14 tüdrukute parim mängija on: Anna Gret Asi (Tartu Kalev)

2015/2016 hooaja Eesti meistrivõistluste U16 tüdrukute parim mängija on: Victoria-Ida Vähi (Audentese Spordiklubi)

2015/2016 hooaja Eesti meistrivõistluste U18 neidude parim mängija on: Mariann Adelbert (BC Kalev/Cramo)

2015/2016 hooaja Eesti meistrivõistluste U14 poiste parim mängija on: Johannes Kirsipuu (BC Raplamaa)

2015/2016 hooaja Eesti meistrivõistluste U16 poiste parim mängija on: Joonas Anton Jürgenstein (Salva/Rock)

2015/2016 hooaja Eesti meistrivõistluste U18 noormeeste parim mängija on: Sander Raieste (Korvpalliklubi Viimsi/Kesklinna Korvpalliklubi)

**********

Seeniorite vabaviskevõistluste karikad/autasud:

Selma Multeri Karikas - Kai Lass

Tõnno Lepmetsa Karikas - Gert Hendrikson

2015 a parim seeniorkorvpallur - Pille Tali

Eduka esinemise eest MMil - M40+ Tartu Ribi

Aasta tänavakorvpallur - Siim Raudla

2015/2016 Apollo Naiste korvpalliliiga hooaja parim mängija Kati Rausberg (Audentese Spordiklubi)