Kalev võitis avapoolaja 42:38, ent jäi kolmandal veerandil Tarvale koguni 12:35 (!) alla. Neljandal veerandil kasvas külaliste eduseis peagi suuremaks kui 20 punkti ja Kalev pidi vastu võtma häbistava kaotuse.

Tarva resultatiivsemad olid Maris Laksa 30, Renato Lindmets 22 ja Brandis Raley-Ross 21 punktiga. Kalevis jõudsid kahekohalise punktisummani vaid Frank Elegar (15) ja Rait Keerles (12). Tarvas mängis lõviosa kohtumisest sisuliselt vaid kuut meest kasutades. Kalevil puudusid traumade tõttu Bamba Fall ja Mike Wilkinson.

Kalevi ja eriti peatreener Aivar Kuusmaa jaoks oli hävitav kaotus seda karmim, et Tarvase peatreener Andres Sõber, kellel Kuusmaaga varemgi sõnasõdu olnud, oli päev enne hoiatanud, et võidab mängu ja aitab kaasa Kuusmaa lahkumisele tööpostilt.

"Kui võidan, siis vaevalt ma kevadel Aivar Kuusmaa vastu vägesid juhtida saan," ütles Sõber kolmapäeval. "Me võime ju seda juttu lõõpimisena võtta, aga reaalsus tundubki olevat selline. Olen juba varem Kuusmaad aasinud - 22. novembril lõpetan su piinad! Ma usun, et kõva mäng tuleb," lubas Sõber.

Kalevi president Ivar Valdmaa tunnistas tänase kaotuse järel, et Kuusmaa tool kõigub kõvasti. Loe lähemalt: Valdmaa: sellisele kaotusele pole vabandust!