Kui tänavu on meie vastaseks ungarlaste Szolnoki Olaj, siis 2008. aastal mängis Rock samas faasis Martin Müürsepa endise leivaisa Permi Ural Greatiga. Meenutagem siinkohal kolme mängu toonase Vene tippklubiga.

19. veebruar 2008 - Rock 78:75 Ural Great:
Ülikooli spordihoonesse kogunenud 2500 pealtvaatajat ei pidanud avavaatuses pettuma. Rock alustas seisul 53:54 16-punktilist vahespurti ning kuigi otsustavatel hetkedel tabasid venelased mitu kaugviset järjest, läks Rock kodupubliku rõõmuks seeriat 1:0 juhtima. Kui võõrleegionärid Giorgi Tsintsadze ja Brian Cusworth välja jätta, olid Rocki resultatiivsemad mehed need, kes tänavugi meeskonna euromänge lähedalt näinud on. Tihti Rocki mänge kommentaatoriv Tanel Tein viskas 18 punkti, nüüd klubi peatreenerina tegutsev Gert Kullamäe 13 punkti.

25. veebruar 2008 - Ural Great 68:61 Rock:
Asukohaks Tartust 2000 km kaugusel asuv Perm ning saalis 5000 pealtvaatajat. Pärast punkt-punkti mängus kulgenud avapoolaega suutsid võõrustajad teha kolmanda veerandi alguses 14:0 spurdi. Üllar Kerde hoolelaused ei andnud alla ning vähendasid vahe veel seitsmele punktile, 45:52, kuid lähemale enam ei pääsetudki ning seeria lõpplahendus lükkus kolmandasse mängu. Permis olid Tartu resultatiivsemad tänaseks ketsid varna riputanud Cusworth 15 ja Tein 13 punktiga.

4. märts 2008 - Rock 89:77 Ural Great:
Otsustavat mängu oli ülikoolilinna tulnud vaatama taas täisaal, ametliku statistika järgi 2800 inimest. Kui kahes varasemas mängus oli saanud otsustavaks kolmas veerand, siis seekord lükkus lõpplahendus neljandasse neljandikku. Rock, kes oli jäänud minut enne kolmanda veerandi lõppu 11 punktiga taha, alustas neljandat veerandit hiilgava 16:0 spurdiga (täpselt sama pikk spurt tehti ka avamängus) ning teenis klubi ajaloo kaalukaima, 89:77 võidu. Rocki poolel säras Tsintsadze 25 punktiga, Tein lisas 15, Janar Talts 13 ja Cusworth 12 silma. Lisaks Taltsile oli tähtsatel hetkedel praegustest Rocki meestest täpne ka Marek Doronin.

Gert Kullamäe mängujärgne kommentaar: "Kogu meeskond soovib tänada poolehoidjaid, kes uskusid meisse ja aitasid meil suurest kaotusseisust välja tulla. Tundsin end mängu lõpus nii hästi, et panin kaks vabaviset viimasel minutil (kui mäng oli juba otsustatud) mööda."

Rock on kuus aastat hiljem võitlemas taas pääsu eest nelja parema sekka, kuid 13 aastat tegutsenud Ural Greati jaoks jäi 2008. aasta kevad viimaseks - klubi läks pankrotti ja lõpetas tegevuse.

Meenutagem siinkohal Rocki ja Ural Greati otsustava mängu lõpplahendust: