Võitjate tulemuslikum oli 26 punktiga Kayel Locke, neist 20 viskas ta esimesel poolajal. Ameeriklane sai kätte ka 9 lauapalli. Kaks sekundit enne normaalaja lõppu võidu vormistanud vabavisked tabanud Kiur Akenpärg kogus 14 punkti.

Rapla poolel oli 15 punktiga resultatiivseim meeskonna kapten Indrek Kajupank.

Seeria teine kohtumine peetakse pühapäeval Kalevi spordihallis, mängitakse kolme võiduni.

Eelinfo:

Kalev/TLÜ on tänavu korra suutnud Raplat võita ning ühe korra sai Rapla kodus kalevlastest jagu vaid ühe punktiga. Treeneritena on vastamisi vanad sõbrad Gert Kullamäe ja Aivar Kuusmaa.

Meeskonnad kohtusid põhiturniiri viimases mängus täpselt neli päeva tagasi ja siis jäi kindlalt peale Rapla meeskond numbritega 94:64. Mõlemal poolel oli puudujaid. Rapla pidi siis ja peab ka täna hakkama saama seljavigastust raviva Nolan Cressleri ja põlvetraumaga hädas oleva Gregor Ilveseta. Viimane tänavu enam platsile ei tulegi. Kalev/TLÜ-l olid puudu Djordje Dzeletovic ja Kaido Saks.

Rapla meeskonna mänedžer Jaak Karp kinnitas, et Cressler täna väljakule ei jookse. "Nolani seis läheb järjest paremaks, kuid tänasest mängust jääb ta kõrvale."

Laupäevases mängus sai viga ka Kalev/TLÜ raudvara, mängujuht Kristo Saage, kes viidi traumapunkti. Meeskonna mänedžer Oliver Läll sõnas täna varahommikul Basket.ee-le, et arstid mehel murde ei tuvastanud ja tänasele mängule ta siiski ülesse antakse. "Seda, kas Saage täna ka väljakule jookseb, otsustatakse mängueelsel soojendusel. Pigem siiski mitte," kommenteeris Läll. Saksa seisund lubab klubi esindaja sõnul pigem mängida, Dzeletovic jääb suure tõenäosusega mängust eemale.

Teadaolevalt on niikuinii puudu Kalev/TLÜ kõige kiirem mängumees, teine mängujuht Tom Kaldre, kelle jaoks hooaeg on samuti läbi.

Play-offid algasid eile, kui Pärnu Sadam sai magusa võõrsilvõidu BC Valga-Valka Maks-Mooritsa üle 93:85 (41:45). Siim-Markus Post viskas koguni 28 punkti ja jagas 9 resultatiivset söötu.