Eesti Korvpalliliidu presidendi Peep Aaviksoo sõnul ühtib Tiit Soku tegevuskava ja paljude treenerite kaasamine korvpalliliidu nägemusega. „Eesmärgiks on uuenenud meeskonnaga A-divisjoni tagasi jõuda mitte kiiresti vaid jätkusuutlikult. Ajaloost on meil kogemus olemas, kus uus algus kulmineerus suurepärase tulemusega," selgitas Aaviksoo valiku tagamaid.

Korvpalliliidu presidendi sõnul hinnatakse korvpallis tehtava töö tulemust täiskasvanute koondiste tulemuste järgi, edu või ebaedu põhineb aga noortetööl. „Püstitades eesmärki koondise treenerile tahame me näha nii täiskasvanute kui ka noortekoondisi tegutsemas ühise meeskonnana ja sama tulemuse nimel," täpsustas Aaviksoo, kirjutab basket.ee. „Tööpõld on lai aga muutused ei sünni üleöö, peatreeneri nägemus annab igal juhul aluse mõõdukaks optimismiks."

Eesti korvpallikoondise uue peatreeneri Tiit Soku sõnul tuleb Eesti väiksust ja valiku ahtrust arvestades varasemast enam tähelepanu pöörata talentide leidmisele ja nende karjääri planeerimisele. „Seda saame me teha siis, kui kõik osapooled mõtlevad Eesti korvpallile tervikuna, mitte oma osale selles," sõnas Sokk." Loodan väga, et selle nimel tehakse olulisemalt paremini koostööd, kui seda on tehtud seni.„

Tiit Soku sõnul on oluline suurendada mängijate arvu, kes tahavad ja on suutelised kandma rahvuskoondise mängija rolli ning mängima Euroopa tipptasemel korvpalli.

Indrek Visnapuu taandas oma kandidatuuri peatreeneri kohale, kuna enda sõnul on ta täiskoormusega pühendunud TÜ/Rocki juhtimisele ja arendamisele. "Eesti Korvpalliliidu poolt pakutud kontseptsioon ja võimalused on väga põhjalikud, kuid selle elluviimiseks ja ettevalmistamiseks klubi töö kõrvalt puudub mul ajaline ressurss," selgitas Visnapuu. "Arvan ka, et ma ei ole kogu korvpalli koordineerimiseks veel piisavalt küps."

Tallinnas omanimelises korvpallikoolis noorte kasvatamisega tegelev Tiit Sokk on olümpiavõitja ja kahekordne MM- võistluste hõbe. Profimängija karjääri lõpetas ta 1997. aastal Kreekas, kui oli aastaid kuulunud Ateena Panathinaikose ja Saloniki Arise koosseisu. Treenerina on Sokk tegutsenud 1998. aastast, juhendades aastaid erinevaid meistriliiga meeskondi. Aastatel 2004-2007 oli Sokk Eesti korvpallikoondise peatreener.