Kuni 20-aastaste koondis eesotsas Rain Veidemani, Martin Dorbeku ja Janar Sooga sammus suvel korvpalli EMi B-divisjoni finaali, kus tuli alla vanduda Gruusiale 79:70.

Hõbemedalile tulnud ning koha Vana Maailma paremate seas kindlustanud meeskonnast jätkavad tuleval aastal A-divisjonis Rannar Raap, Jaan Puidet, Joonas Vaino, Kristjan Voolaid, Kristjan Kalle. Vanuseklassi on lisandunud Piimameister/Otto Rapla mängujuht Rait-Riivo Laane, kes kuni 18-aastaste EMil koondise parimaks mängumeheks valiti. Korvialuseks jõuks on kaasatud BC Kalev/Cramo mängumees Mihkel Schleicher. Rakvere Tarvase ridadest lisandub Oliver Metsalu ning Pärnust Martin Paasoja.

"Eks peamiselt ise sai valik tehtud. Koos Raido Ringmetsaga (noortekoondise juht) sai ka eelmine kord U20 kahekesi kokku pandud. Need poisid, kes tookord olid, on olemas. Mõned ka teatud ja tuntud tegijad," kirjeldas Sõber. "Meeskonnas on häid vanasid küll kellelt oodata!"

Peatreeneri sõnul on peamiseks eesmärgiks A-divisjoni koha hoidmine. "Ma ei karda kedagi. Enne Sarajevosse minekut tagusime kontrollmängus Läti kodus üles. Läti juhtis Euroopa meistri Hispaania vastu EMil kolm veerandaega," selgitas Sõber. "Esimene eesmärk on kohta hoida. Küll me nina mõnel ka punaseks teeme, see on kindel!"

Kuigi EM toimub alles tuleva aasta suvel, loodab Sõber esimesed mängud pidada juba uue aasta alguses. "Kolmapäeval teeme veel trenni. Eks ma ajan neile tasapisi oma asja sisse ka juba. Nüüd peabki liidult uurima, mis võimalused mängimiseks on."

Valitsev Euroopa meister kuni 20 aastaste vanuseklassis on sarnaselt meestekoondisele Hispaania. A-divisjoni finaalis alistati Itaalia.