Koduväljakul mänginud Tarvas võitis HITO vastu avaveerandi 17:13 ja läks siis oma teed. Poolajavileks oli nende eduseis juba 43:24.

„Väga magus oli aastat võiduga lõpetada. HITO poisid mängisid vabalt ja südikalt, ei olnud mingi ülekünd. Me siin just poistega vaatasime, et oleme mänginud sel hooajal 40 kohtumist. Poisid on väga vägevalt mänginud terve selle esimese poole,“ oli Tarva juhendaja Andres Sõber asjade kulguga rahul. Üheksa mehega mänginud Rakvere parimad olid Maris Laksa ja Kaido Saks, vastavalt 20 ja 17 punktiga. Neid toetasid Renato Lindmets 16, Reimo Tamm 14 ning Brandis Raley-Ross 13 silmaga. Lindmets võttis lauast lisaks 10 palli. HITO resultatiivseim oli 19 punktiga mängujuht Sander Saare. Tõnis Uueküla ja Markus Laanemets lisasid mõlemad 12 ning Siim Laur 11 silma.

Kalev/Cramo pani TTÜ vastu oma paremuse maksma viimasel veerandajal, võites kohtumise lõpuks 78:69.

Esimene veerand algas tasavägiselt. Kuigi pidevalt oli paaripunktilises eduseisus Kalev/Cramo, sai ka TTÜ pärast Erik Keeduse korvi punktiga peale. Seejärel viskas Kalev kolm vastuseta korvi ning veerandaja lõppedes juhtis valitsev Eesti meister 22:19. Pärast pisikest puhkepausi läks Kalev aina paremasse hoogu ning pärast 11:2 vahespurti olid nad kasvatanud edu 10-punktiliseks. TTÜ ei olnud oma viimast sõna öelnud ning poolaja lõppedes oli vahe kahanenud 44:38-le.

Heino Lill oli oma meeste mänguga rahul: „35 minutit suutsime Kalevile vastupanu osutada. Kahjuks on meil ikka kaks Kristjanit – Makke ja Keres vigastatud ja seetõttu kukkusime jõuliselt kokku. Bamba Fall oli Kalevi poolelt korvi all meile pidurdamatuks jõuks.“

Nagu eile, nii ka täna lagunes Kalevi mäng kolmandal veerandil. Meeste silmist kadus säde ning TTÜ kasutas seda enda kasuks kiirelt ära, pääsedes mitmel korral juhtima. Enne otsustavat kümmet minutit oli ees siiski Kalev 57:56. Viimasel veerandil võtsid aga kalevlased end jällegi kokku ning hakkasid näitama ladusat mängu nii rünnakul kui ka kaitses. Armands Škele tegi mitmeid vaheltlõikeid, mis kohe teisel pool väljakut ka punktideks vormistati.

„Me lihtsalt suudame pakkuda kahte täiesti erinevat mängu, positiivset ja negatiivset. Positiivsel perioodil on näha, et potentsiaali meeskonnas on, kuid need perioodid on terve hooaeg olnud meie mureks. Siiski teeb rõõmsaks, et positiivsetel perioodidel suudame näidata väga head mängu. Nüüd tuleks seda tegema hakata kogu kohtumise vältel,“ lahkas Alar Varrak oma meeskonna mängu.Kalevlaste resultatiivseim oli kapten Gary Wilkinson 19 punktiga. Bamba Fall lisas 14 ning Gregor Arbet ja Frank Elegar 10 silma. Palju ilusaid pealtpanekuid näidanud Fall korjas lisaks lauast 11 palli, tehes kaksikduubli. TTÜ punktide eest hoolitsesid peamiselt kaks meest Kiur Akenpärg ja Andrew Arnold, kes tõid vastavalt 19 ja 13 punkti. Arnold tegi samuti kaksikduubli, saades lauast 10 palli.


Tabeliseis (võidud-kaotused):

1. Tartu Ülikool/Rock 12/0
2. BC Rakvere Tarvas 13/3
3. BC Kalev/Cramo 10/4
4. TTÜ KK 6/8
5. TYCO/Rapla 6/8
6. Valga/Maks & Moorits KK 6/8
7. KK Pärnu 5/8
8. Tallinna Kalev 3/11
9. KK HITO 1/12