"Meie eesmärgiks on 3on3 korvpalli jõudmine näidisalana olümpiamängude programmi 2016. aasta Rio de Jainero mängudel ning 2020. aastal juba mängude ametlikku kavasse," kinnitas Kosta Iliev, "Tallinnas toimuv turniir on heaks näiteks tänavakorvpalli kasvavast populaarsusest ja tulemuslikust koostööst erinevate riikide turniide korraldajate vahel".

Võistlejaid tervitava SA Tallinn 2011 juhatuse liikme Jaanus Mutli sõnul on kõrgetasemelised spordivõistlused oluline osa kultuuripealinna programmist. "Tallinn Open 2011 on küll väike samm olümpia suunas, kuid suur samm Eesti korvpalli jaoks," hindas Mutli. "Tallinn Open 2011" turniiril testitakse FIBA uusi 3on3 korvpalli reegleid ja edetabelisüsteemi, mis on eelduseks ühtses formaadis toimuvate rahvusvaheliste võistluste korraldamisele. Turniir toimub Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi raames ning on pealtvaatajatele tasuta.

Võistluste algus laupäeval, 13. augustil kell 11:00 Tallinnas, Vabaduse väljakule püstitatud korvpalliväljakutel. Avatseremoonia algus on kell 13:00.