See oli Faustole üheksas võit 18-st mängust ja turniiritabelis tõusti Valga Welgi kõrvale viiendat kohta jagama, teatab Eesti Korvpalliliit. Pärnu meeskonnal on 17-st mängust seitse võitu ja neile kuulub seitsmes koht.

Võit ei tulnud Faustole nii kergelt, kui skoorist võiks järeldada. Veel kolm minutit enne mängu lõppu ei võinud võõrustajad oma võidus sugugi kindlad olla.

Avaveerandil jäi Fausto kaotusseisu 4:12, millele järgnes 15:0 spurt ja enam eduseisu käest ei antudki. Teisel veerandajal tabas Mihkel Kurg kaks kaugviset ja kasvatas vahe juba kahekohaliseks (33:21). Poolaeg lõppes 38:27.

Teist poolaega alustasid paremini pärnakad. Kahe minutiga tehti neli vastuseta korvi ja seis oli ühtäkki 38:35. Taas ei suutnud pärnakad initsiatiivi hoida. Kolme ja poole minutiga rebis Fausto ette 47:35. Kolm minutit enne veerandaja lõppu tabasid kolmese Jesper Parve ja Kristjan Puusild ning vahe vähenes taas vaid kuuele punktile (49:43). Tasavägisemaks mäng siiski ei läinud. 11 järjestikust punkti Faustolt ja viimasele 10 minutile mindi juba seisult 63:47.

Fausto pingi tehniline viga aitas pärnakatel teenida 4 punkti järjest (63:51), ent viimase veerandaja keskpaigaks oli Fausto ees juba 76:56.

Järgmise poolteise minuti jooksul vormistasid pärnakad kolm kaugviset ja 11:1 spurdi ning kolm minutit enne lõppu oli seis 77:67. Fausto tegi pealegi rünnakul pallikaotuse. Ometi ei suutnud pärnakad samas vaimus jätkata. Viimased kuus rünnakut jooksid liiva ja Faustole kuulus numbriliselt kindel võit.

Fausto võidu võti oli lihtne — nad tabasid vastasest paremini nii lähi-, kaug- kui vabaviskeid, tegid 9 pallikaotust ja 8 isiklikku viga vähem. Võitjate parimad olid Ardo Ärmpalu 20 ja Mihkel Kurg 19 punktiga. Lisaks tegi Kurg 5 vaheltlõiget, Tanel Kaljula aga andis 7 korvisöötu.

Pärnu parim oli tavapäraselt Jesper Parve 22 punktiga, sekka aga ka 7 pallikaotust. Mario Polusk lisas 13 punkti.