“Tartu Ülikool/Rock tegi Eesti korvpalli ajalugu, kui jõudis FIBA Eurokarikasarjas nelja parema hulka. On üsna loomulik, et rahvusringhääling otsustas hankida nende mängude teleõigused,” ütles sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer, vahendab Eesti Rahvusringhääling.

Poolfinaalis mängib Tartu Ülikool/Rock Läti klubiga Riia Barons. Mängu otseülekanne algab ETV-s 18. aprillil kell 17.25. “Loodan väga, et tartlaste hoog jätkub poolfinaalis ja meil on põhjust näidata otseülekandes ka finaali. Igal juhul näitame mõlemat Rocki mängu. Kui finaali ei jõuta, teeme otseülekande kolmanda ja neljanda koha kohtumisest. Oleme muudatused oma programmis juba teinud, et spordihuvilised saaksid mängudele kaasa elada,” lisas Kaljuveer. Kolmanda-neljanda koha mäng on eetris on 20. aprillil kell 17.25, finaal algab kell 19.55. Kui Rock on finaalis, näidatakse korvpalli mängu vaheajal Aktuaalse kaamera uudised.

“Tänan kõiki meie programmi eest vastutajaid, kes tulid vastu sporditoimetuse soovidele ja mõistsid, et eestlastele on see tähtis sündmus,” ütles Kaljuveer.

FIBA Eurokarikasarja nelja parema hulka jõudsid Eesti ja Läti klubi kõrval Belgia Dexia Mons-Hainaut ja Küprose Proteas EKA AEL.

Finaalturniiri mänge kommenteerivad Limassolist Heino Enden ja Kristjan Kalkun.