Suvekursuse viis läbi Eesti U14 vanuseklassi poiste koondise ja Erkmaa KK peareener Aivo Erkmaa. Et laagri eesmärk oli mängijate individuaalse meisterlikkuse kõrval ka kehalise ettevalmistuse arendamine, siis jagas selles valdkonnas õpetust Tartu Ülikooli kehakultuuri teaduskonna raskejõustiku lektor Peep Päll.

Aivo Erkmaa sõnul täitis laager oma eesmärgi. "Suvi ongi treenimise aeg ja tundus, et poistele see ettevõtmine meeldis," lausus ta. "Treeningud toimusid kahes grupis kaks korda päevas, mille hulka kuulusid nii üldkehaline ettevalmistus kui ka pallitreeningud. Heameel on siinjuures tõdeda, et huviliste hulgas oli mitmeid Eesti koondise mängijaid."

Ühel laagripäeval külastas suvekursuslasi samuti Hollandis Almeres nii noorte kui ka täiskasvanud korvpalluritega töötav ja tänavu taaskord Hollandi U20 noormeeste korvpallikoondise abitreeneri kohustusi täitma kutsutud Jaanus Liivak.

Endine mängumees rääkis noortele profikorvpalluri elust, uusi väljakutseid pakkuvast treeneritööst ja paljust muust korvpalliga seonduvast. "Kõik arvasid, et Jaanusest saab jalgpallur, sest ta oli osav ja kiire, nagu väike Maradona aga võta näpust - vaatamata oma lühikesele kasvule (175 cm) ja tänu suurele tahtejõule sai temast korvpallur, kes on mänginud ka Eesti koondises," tutvustas Aivo Erkmaa noortele Hollandi koondise särgis külalist.

"Esimese profilepingu teenisin siitsamast Lääne-Virumaalt, Rakvere Markusest," rääkis Liivak. "Seadsin endale tol ajal eesmärgiks mängida kunagi Eesti koondises ja vähemalt ühes välisklubis. Nüüd võin öelda südamerahuga, et olen need eesmärgid saavutanud."

Uurides Erkmaa suvekursusel osalenud noorte eesmärke korvpallis, selgus, et keegi ei rahuldu tulevikus mängimisega vaid Eesti tippklubides, vaid soovivad pürgida kaugemale.