Kataloonia pealinnast Barcelonast umbes 25 km kaugusel toimuva jõuproovi tasemest annab aimu asjaolu, et esindatud on mitme Euroopa tippklubi, nagu näiteks FC Barcelona, Madridi Real, Estudiantes ja Girona (kõik neli kuuluvad ühtlasi Hispaania tippliigasse ACB), järelkasvumeeskonnad. Lõviosa moodustavadki turniiril Hispaania võistkonnad, kelle kõrval on esindatud ühe klubiga Eesti ja Belgia.

"Hispaania on vaieldamatult üks Euroopa tippu kuuluvaid korvpalliriike ja turniiri tase kindlasti tugev," tähendas Erkmaa KK peatreener Aivo Erkmaa. "Seetõttu ootame eelseisvaid mänge Hispaania eakaaslastega suure põnevusega. Soovime, et meie korvpallipoistel oleks võimalik mängida erinevate koolkondade esindajatega ja eelkõige seda eesmärki eelseisev võistlusreis täidabki."

Tartlased sattusid 16 meeskonnaga turniiril ühte alagruppi koos mullu sama jõuproovi võitnud Estudiantese, Manresa ja Granollers`iga. Alagruppide kaks paremat pääsevad mängima 1.-8. kohale ja kahe viimase osaks jäävad matšid 9.-16. kohale.

Olulise tähtsusega esimeses alagrupimängus on Erkmaa KK vastaseks laupäeva, 4. detsembri õhtul Manresa. Pühapäev, 5. detsember tuleb aga eriti mänguderohke - päeva esimeses pooles minnakse esmalt kokku Estudiantese ja seejärel umbes tunnise puhkepausi järel Granollersiga. Sama päeva teise poolde jäävad kaks vahegrupimängu. Otsustav kohamäng peetakse esmaspäeval, 6. detsembril.

Erkmaa KK koosseis "TOP Basquet 2010" korvpalliturniiril:

Sander Sõrmus
Hugo Erkmaa
Norman Räim
Carlos Jürgens
Stefan Aria
Uku Kull
Tom Kaldre
Greg Kirsimäe
Markus Andreas Auling
Kaspar Erik Puusepp
Kaspar Treier
Arnold Mitt

treener: Aivo Erkmaa