Eestist siirduvad FIBA Euroopa ametlikku võistluskalendrisse kuuluvale jõuproovile poiste konkurentsis Erkmaa Korvpallikool Tartust ja tüdrukute turniirile BC Star Tallinnast.

"Meie kooli tegemistes on see turniir vaieldamatult üheks verstapostiks," rääkis Erkmaa KK peatreener Aivo Erkmaa. "Alustasime seitse aastat tagasi Tartus nullist ning nüüd saame võimaluse astuda vastu Euroopa parimatele klubidele. Poiste jaoks on see kahtlemata tugevaimaks turniiriks, kus nad on mänginud. Nad saavad hea võimaluse ennast proovile panna ja näha, mis tasemel on Euroopa parimad selles vanuses."

Kokku teeb karikaturniiril kaasa kaheksa poiste ja kaheksa tüdrukute võistkonda, kes on kõik on oma riigi valitsevad meistrid. Poiste tiimidest sõidavad lisaks Erkmaa KK-le ja võõrustajate Moskva CSKA-le Venemaale konkureerima Serbia, Leedu, Läti, Sloveenia, Poola ja Prantsusmaa meistrid.

Võistluse süsteemi järgi alustatakse esmalt mänge kahes neljaliikmelises alagrupis, millele järgneb play-off. Erkmaa KK-ga ühte alagruppi kuuluvad CSKA (Venemaa), BC Crvena Zveza (Serbia) ja BC Asvel (Prantsusmaa).

Teise alagrupi moodustavad Š. Marciulionis BA (Leedu), BC Helois Domzale (Sloveenia), DSN Riga (Läti) ja WKK Wroclaw (Poola).

Venemaa korvpalliliidu presidendi Aleksandr Krasnenkovi ütlusel on "Tšempionite Karikas" nende jaoks väga olulise tähtsusega korvpalliturniir. "Olen veendunud, et võistkonnad demonstreerivad turniiril kõrget taset ja kaasaelajad saavad nautida neid mänge," lausus ta basket.ru vahendusel. "Tahan samuti avaldada tänu FIBA Euroopale, et nad on kõigi nende aastate jooksul meie initsiatiivi antud võistluse läbiviimisel toetanud."