FIBA Eurochallenge sarja vahegrupimäng Tartu Ülikooli spordihoones algab kell 20. Kõik kolm mängu võitnud Rock kindlustaks võidu korral edasipääsu veerandfinaali. Samara Krasnõje Krõljal on kolmest mängust kaks võitu. Otseülekannet näeb Delfi TV-st ja TV6-st.

"Rock on praegu hea soone peal. Ei tohi verest välja lüüa. Tuleb mängida oma mängu. 40 minutit on pikk aeg," soovitas Enden ning meenutas Venemaal peetud avamängu, mille Rock 14. jaanuaril lisaajal 75:74 võitis:

"Mängijate materjalilt on Samara võib-olla parem, aga esimene mäng näitas, et nad ei suutnud meeskonnana kokku mängida. Kuigi Rock ka mingit superhead mängu ei näidanud, olid nad meeskonnana paremad, taktikaline plaan oli selge. Tundus, et Sergei Bazarevitšil ei olnud oma meeskonna ja taktika üle täielikku kontrolli - kas teda ei usutud või oli ise vale plaani teinud, igatahes see, mida nad üritasid, oli väga harjutamatu või mängijatele arusaamatu. See ei toiminud nii, nagu ta oleks näha tahtnud."

"Samara mäng läks ikka väga individuaalseks üritamiseks tagamängijate poolt ning jäi rohkem jõuliste pikkade tsentrite korvialuse võitluse peale. Puudus meeskondliku mängu joonis ja idee, kust nad neid korve tahtsid saada. Rockil oli see olemas. Saab näha, kas Bazarevitš on suutnud avamängust järeldusi teha või mitte ja kuidas tema joonist täidetakse."

Endeni arvates saavad Rocki jaoks olulised märksõnad täna olema lauavõitlus, mängijate kindlus ja pallikaotused. Vältida tuleks oma laua kaotamist ja Samara kontrarünnakuid.

"Hästi lahtiseks ei tohi lasta mängu minna, sest Samaral on osavad tagamängijad, kes selle kindlasti ära kasutavad. Rock peaks proovima mängu rütmi oma kontrolli all hoida ja tempo maha võtta, samas ka ise lihtsate korvidega nõelata. Kindlasti saavad ülimääravad olema lauavõitlus, mängijate kindlus, pallikaotused - just sellised asjad, mis tavaliselt annavad vastasele kergeid korve," jätkas Enden.

"Kui nad suudavad sundida Samara mängima võimalikult suure osa rünnakutest viis viie vastu, siis on Rockil edu loota. Kui lastakse endale kiirrünnakutest või kordusrünnakutest - ehk lasevad vastastel ründelauda võtta - palju korve visata, siis saab olema väga raske."

Kahe mängu vahepeal on Samara oma ridadesse toonud tervelt viis uus mängijat - ameeriklased Julian Wright ja Larry O'Bannon, poolakas Michal Ignerski, bulgaarlane Filip Videnov ja ukrainlane Oleksei Petšerov.

"Alati kahe otsaga asi - kui hästi nad sulanduvad meeskonda ning kas nad on meeskonnamängijad või ei ole," kommenteeris Enden, kuidas Samarale uued mehed võivad mõjuda.