TÜ/Rocki korvpallimeeskonna abitreeneri Gert Kullamäe arvates on tartlased finaalseerias 0:3 kaotusseisu jäänud, sest Kalev/Cramo on hetkel füüsiliselt neist üle.

Eesti korvpalli meistriliiga tegevjuht ning Eesti U16 noortekoondise peatreener Rauno Pehka leiab, et füüsilises pooles võib probleeme olla küll: "Kõigis mängudes on samal ajahetkel Rocki mäng kustunud. Väsimus võib avalduda ka pallikaotuste, möödavisete ja valede otsustega. Seega võib probleem olla füüsilises pooles. Pärast Balti liiga ja põhiturniiri lõppu oli Rockil pikk mängupaus, mille jooksul ei saanud kõik mehed koos treenida. Vigastuste tõttu oli neil vaid kaheksa meest trennis."

Erinevalt Pehkale leiab U18 noortekoondise ning Piimameister Otto/Rapla peatreener Indrek Ruut, et füüsises probleeme olla ei tohiks: "Nõrgem füüsis probleemiks minu meelest olla ei saa, sest Rockil on Eesti parim üldfüüsilise treener Tarmo Jallai. Kahel-kolmel mehel on väga raske üheksa mehe vastu mängida. Sten-Timmu Sokk, Rain Veideman ja Vallo Allingu on Rocki poolel head, aga ääremängijate roll on täiesti puudulik. Nii ongi raske võita, sest neil meestel tekib lõpuks suure rolli tõttu väsimus."

Sarnaselt Ruudule usub ka Rakvere Tarvase ja U20 noortekoondise peatreener Andres Sõber, et füüsilises ettevalmistuses vahet meeskondadel olla ei saa: "Füüsilist poolt ma probleemseks ei peaks. Tegemist on ju finaaliga ning kõik mehed mängivad pigem emotsiooni pealt."

Siiski nõustusid kõik peatreenerid, et Rocki meestel puudub enesekindlus.

"Nii mõnelgi mehel ei ole finaal aidanud tagasi saada ka enesekindlust. Tsintsadzel on olnud ebakindel hooaeg. Välismängija puhul ongi raskem, sest ootused nende suhtes on palju kõrgemad. Marek Doronin ja Silver Leppik pole kunagi päris esimest viiulit mänginud. Rocki ridadesse on alati toodud suuremate kogemustega staarmängijad, kelle kõrval on nemad saanud mängida. Sel hooajal pole selliseid staare ning meestel pole ka endal õnnestunud esile kerkida," lausus Pehka.

"Mis Tsintsadze ja Leppikuga toimub, sellest ma aru ei saa. Viimases mängus alustas Rock väga agressiivselt, kuid vahetusest ei ole võtta Kalev/Cramole võrdseid mehi. Rocki meestel on ka selgelt enesekindluse vahe. Kari julgeid mehi mängib karja jäneste vastu," kommenteeris Ruut.

"Kalev/Cramol on rohkem enesekindlaid mängijaid. Kalevil on Gregor Arbet, Reit Keerles, Tanel Sokk, Gert Dorbek ja Armands Škele, Rockil vaid Sten-Timmu Sokk ja Veideman," kattus ka Sõbra jutt teiste treeneritega.

Pehka ja Sõbra sõnul on Rockil veel võimalus finaalseeria enda kasuks pöörata, kuid see on imepisike.

"Võimalus ikka on. Nagu tenniseski - kuni viimane punkt pole võetud, kestab mäng edasi. Korvpalliajaloo statistika siiski näitab, et see on väga keeruline," arvas Pehka.

"Võimalusi on alati. Rockil ei ole midagi kaotada. Viimases mängus olid mängijad tahtmist täis, aga ei oska öelda, miks nad ära kukkusid. Veidemanil oli vast õigus, kui ta ütles, et meestel polnud enam seda sädet. Treeneri kapsaaeda läheb raudselt see, et Sokk liiga kaua pingil istus," ütles Sõber.

Ruudu arvates on Rockil võimalus veel mäng võita, kuid seeriat enam mitte: "Rockil on võimalus veel vaid mäng võita, aga ainult Kalev/Cramo enda mängu ärakukkumisel. Seeriat aga mitte. Müts maha Kalevi ees, kelle mäng toimib praegu väga hästi."