Neiud alustasid ning olid oma kohtumises paiguti isegi juhtimas (31:26 kolmandal veerandil), kuid Leedu mängis ühtlasemalt, mõõnadeta ning võitis Eesti lõpuponnistusest hoolimata 54:49.

Eesti võitis lauavõitluse 45:44, korvisöödud Leedule 10:6, pallikaotusi meil 26, Leedul 20. Kahepunktivisked mõlemal 37 %, kolmesed meil 13 % (16/2), Leedul 18 %.

16-aastane Annabel Aer tõi 13 punkti ja võttis 4 lauapalli (visked 11/5), Kadri Uiga lisas 13 silma ja 11 lauapalli.

„Tänane pilt oli mängu moodi. Olime kogu aeg mängus,“ ssõnas peatreener Jaanus Levkoi. “Olen enam-vähem kindel, et saame oma asjad jonksu (EMi alguseni jääb kümme päeva – toim.). Võrreldes Rootsi mängudega oli pilt ikkagi ilus – kaitses saime hakkama, pall toodi normaalselt üle ja rünnakul leiti üsna hästi kohti. Laua isegi võitsime...“

Ta lisas: „Tüdrukud said tänasest kindlasti kõvasti usku. Nad olid natuke isegi pettunud, et ei võitnud. See on normaalne. Mina treenerina ei saa ka öelda, et ma võita ei ihanud, aga tegelikult ma olen suhteliselt rahul – mängupilt võrreldes eelmise nädala mängudega oli sootuks teine. Näen, et oleme õigel teel.“

Eesti noormehed astusid täna Leedu vastu, kes kolmel viimasel EMil on olnud vastavalt teine, viies ja seitsmes. Lõppresultaat 51:74 näitab kindlasti jõudude vahekorda, kuid poolajal oli Eesti veel täiesti mängus (-8). Otsustavaks sai kolmas veerand, mille Eesti kaotas 13:25.

Leedu oli lauas parem 44:32, korvisöödud Leedule 14:3, pallikaotusi meil 23, Leedul 17. Kahepunktivisked 48 vs 34 % Leedule, kolmesed 36 vs 23 % Eestile (meil 14/5), vabavisked Leedule 81:47 %.

Eesti poolt tegid skoori: Robert Valge 11 p (11/5), Norman Käbin 10 p + 7 resultatiivset söötu, aga ka 6 pallikaotust (11/4).

„Positiivset oli siin rohkem kui viimastes kontrollmängudes kodus Gruusia vastu,“ tõdes peatreener Rait Käbin. „Poisid võitlesid, lihtsalt vahe materjali kvaliteedis on väga suur. Kui Gruusia vastu täheldasin teatud meeste puhul mõningast tujutust, siis täna panid kõik sada ja rohkem protsenti, kes platsil käisid.“

„Mõned asjad jäävad täna muidugi kripeldama, eriti kaitses. Oleksime võinud kauem ree peal püsida. Kui kolmandal veerandil vahe kärisema hakkas, vahetasin rohkem ja kõik said mängida.“

„Siin Ventspilsis on kohal Euroopa absoluutne tipp – kõik A-divisjoni kõrgema poole meeskonnad (Balti matši erikülaline Türgi on 2013 ja 2014 EM-kuld – toim.). Läti tegi Türgiga väga hea partii (56:68), nii et pole ka nemad suurt Leedust nõrgemad. Saame supermängud siit ning kui oskame sellest enda jaoks olulise, kasuliku, kogemuslikult positiivse välja noppida ja kaasa võtta, siis on see parim platvorm B-divisjoni lahinguteks Austrias,“ lisas Käbin.