Eesti juhtis nii esimesel veerandajal, teisel kui ka kolmanda lõpuks. Ometi – edu oli napp ning viis minutit enne lõpusireeni ei oleks osanud keegi arvata, kummale poole see skoor kaldub. Eesti andis küll paar punkti tagasi, aga tiheda kaitse, laua blokeerimise ning vaheltlõigetega teeniti kergeid punkte.

Lõpuheitluse peale asi ei läinudki. Kui Eesti juhtis pärast Kristian Kullamäe kolmest 75:67 (vähem kui kaks minutit enne lõppu), oli võitja praktiliselt selge.

Leedu võitis lauavõistluse 41:35, korvisöödud samuti Leedule 16:11, pallikaotused 16:16. Vaheltlõikeid oli meil 13. Leedul 9. Kahepunktivisked Eesti koondisel 62% Leedul 45% vastu, kolmesed 22 vs 17 %, vabavisked 71 vs 68 %.

Julgeid otsuseid teinud Kullamäe tõi 24 punkti, võttis lisaks 4 lauapalli ja andis 2 resultatiivset söötu. Märt Rosenthal lisas 9+4+2, Kaspar Treier 9+6 lp.

"Eks see ole suure töö tulemus, pole kellelegi Kilingi-Nõmme treeninglaagri järel etteheiteid," sõnas koondise peatreener Vaido Rego. "Muidugi on tore võita ja kiitus poistele, kuigi asju, mille kallal norida, oleks küll. Me ei tea, võibolla Leedu tuli kangitrenni pealt, kuigi samas öeldi, et nad olid äsja just Türgis väga hästi mänginud."

Ta jätkas: "Mure on meeskonna pärast ikka, võidust ei saa täit rõõmu tunda. Hugo Erkmaa ja tema käega oleme traumapunktis hetkel."