Avaveerandaeg kuulus eestlastele, kes juhtisid esimese vaatuse lõpuks napilt 14:13. Teisel veerandajal sai aga mängu hästi käima Sloveenia ning Eesti vastu visati 29 punkti, pääsedes poolajaks ette numbritega 42:33.

Kolmanda veerandaja võitsid taas napilt Eesti pallurid ning enne viimast vaatust oli Eesti maas 49:56. Viimasel veerandil jõuti mitmel korral paari punkti kaugusele, kuid Sloveenia vastu juhtima ei suudetud enam minna ning lõpuks said sloveenid 68:63 võidu.

Eestlaste resultatiivseim oli Ken-Martti Reinart 17 punktiga, Kaspar Kuusmaa lisas 12 ja Kardo Kilk 11 silma. Ühtlasi sai Reinart kirja kaksikduubli, kui kogus lisaks 15 lauapalli.

Üleplatsimeheks kerkis sloveenide Urban Klavzar 18 punktiga, Sasa Ciani panustas 11 ja Mark Filip Ivankovic 10 silmaga.

Eesti on alustanud EM-i kahe kaotusega, Sloveenia sai ühe kaotuse kõrvale esimese võidu. Homme kohtub Eesti Türgi ning Sloveenia Leeduga.

ENNE MÄNGU:

Reedeses avamängus pidid eestlased tunnistama Leedu eakaaslaste selget 56:94 paremust. Teises C-grupi kohtumises kaotas Sloveenia 52:74 Türgile.

Eesti ja Sloveenia omavaheline kohtumine algab Eesti aja järgi kell 19.45 ja FIBA Youtube'i kanal teeb kohtumisest otseülekande.

9.-17. augustini toimuval turniiril esindavad Eestit järgmised mängijad: Kardo Kilk, Kaspar Kuusmaa, Daniil Mäeorg, Robert-Tiger Koit, Kristofer Kajari, Kristjan Kroos, Henri Veesaar, Ken-Martti Reinart, Kaspar Sepp, Erik Pärnapuu, Gregor Kuuba ja Gerrit Lehe.

Koondist juhendavad peatreener Rauno Pehka ning treenerid Jaanus Levkoi ja Brett Nõmm.