Henri Drell (15 a-198 cm) käis Vitorias tänu juuni lõpus toimunud Taani turniirile, kus meie koondis Marko Parkoneni käe all head mängu näitas. Koondis teenis viienda koha ning sai vastastreeneritelt kiita eeskätt atraktiivse ründemängu eest. Drell oli meie koondise resultatiivseim mängija läbi turniiri. Pärast Kopenhaagenit võttis agent siinse poolega ühendust.

Ka hiliskevadise EYBLI U15 Superfinaal-turniiril Tallinnas oli Drell Parkonenni juhendatavas BC Viasat/Kalevis silmapaistvamaid mängijaid – tuues keskmiselt 10,7 punkti, võttes 6,2 lauapalli ja jagades 1,7 resultatiivset söötu keskmiselt mängus.

„Kohapeal näidati meile esmalt võimlat ja muid treenimisvõimalusi. Samuti kooli, kus poisid õpivad, misjärel Henri tegi läbi kaks individuaalset trenni. Üks treener tegeles ning teises vaatasid ja hindasid,“ selgitas Parkonen.

„Järgmisel päeval tehti kehalisi katseid mingi aparaadiga, mis pidi olema 15 000 eurot väärt. See aitas sooritada ja mõõta erinevaid hüppeid, jooksutehnikat jms. Seejärel toimus arsti juures mõõtmine ja röntgenpildi tegemine, et välja arvutada poisi tulevane pikkus,“ jätkas Parkonen.

Pärast juuni lõpu turniiri Taanis kirjeldas Parkonen Drelli ja Hendrik Eelmäed, kui kaht U15 võistkonna liidrit: „Nemad on koondise selged liidrid, kes rünnakul hoidsid meie mängu selgelt üleval ja panid omad punktid ära. Mõlemal poisil on hea omadus: nad tahavad punkte visata ning ei löö riski ette.“

Parkonen lisas: „Eks neil on ka puudujääke, aga nad üritavad võtta avali vastu kogu infot, mida treenerid annavad ja teha vastavalt sellele oma eksimustes parandusi. Mõlemad poisid on üle 190 cm pikad ja omavad head tehnikat. Kindlasti on neil olemas head väljavaated saada korvpalluriteks. Aga et see tee nii läheks, tuleb kindlasti teha palju rasket ja sihikindlat tööd, mitte jääda rahule sellega, mis neil hetkel on.“