See taotlus kannab esialgu pealkirja „letter of interest“ ning FIBA peab selle läbi vaatama 30. juuniks. Kandidaate alagruppide korraldamiseks on teisigi ning nende hulk selgub samuti kuu viimaseks päevaks.

FIBA Europe’i juhatus otsustas oma 15. mail Maltal toimunud juhatuse koosolekul avada 2017. aasta EM-finaalturniiri taotlustevoor Euroopa rahvuslikele föderatsioonidele, selle korraldamise kõigi õigustega.

FIBA on näinud rahvuslike alaliitude poolt suurt huvi EMi korraldamise suhtes ning 30. juuniks kogutakse huvilised taotluste näol kokku. 2017. aasta EM jätkab seega 2015. aasta EM-finaalturniiri formaadi uut traditsiooni ning selle edulugu, sest jagatud korraldus aitab hajutada kulusid ning kütab meediat erinevates riikides.

Täna peetud Eesti Korvpalliliidu juhatus kinnitas Eesti-poolse taotluse, mille sõnastuses on: „EKL avaldab käesolevaga tugevat huvi korraldada 2017. aasta EMi üks alagrupiturniiridest.“

Teistest riikidest on soovi EM-i alagrupiturniiri korraldada avaldanud näiteks Ukraina, kuigi varasemalt oli Ukraina spordiminister selle võimaluse välistanud. Varem on spekuleeritud selliste kombinatsioonidega, nagu Leedu, Eesti, Läti ja Soome ning Serbia, Makedoonia ja Bulgaaria. Riikidest on laual käinud veel Suurbritannia, Iisrael ja Poola.