Koha A divisjonis kindlustas U-18 koondis endale möödunud aastal, kui Indrek Visnapuu juhtimisel jõuti Rumeenias toimunud B-divisjoni turniiril finaali.

“A divisjonis on tegelikult kõik alagrupid ühtemoodi rasked. Meie alagrupist peaks eraldi välja tooma Prantsusmaa, kes on eelmise aasta selle vanusegrupi Euroopa Meister,” ütles Visnapuu, kirjutab basket.ee.

Allan Dorbeku juhitav U-16 poeglaste koondis osaleb B divisjoni turniiril Skopjes, kus nad mängivad Poola, Slovakkia, võõrustajamaa Makedooniaga ning viimasena Küprosega. Dorbeku sõnul pole alagrupil muidu vigagi, kuid turniiri võõrustaja Makedoonia omab koduväljakueelist, mis sellistel pikkadel turniiridel on määrav.

Jaanus Levkoi läheb teist aastat juhendatavatega tooma seda, mis jäi eelmisel aastal toomata: koht A-divisjonis. “Lisaks sellele, et oma tase välja mängida, peab olema ka piisavalt õnne. Piisab ühest komistamisest vales kohas ja A divisjon jääb kättesaamatuks — nii juhtus eelmisel aastal.”

“Sellel aastal oleme me tugevamad, sest pooled tüdrukud mängisid eelmisel aastal endast vanematega,” lisas Levkoi. Alagrupivastased on Eestil Läti, Inglismaa, Bosnia & Hertsegoviina ja Armeenia.

Sellel aastal osaleb peale lühikest vaheaega Euroopa Meistrivõistlustel ka U-20 koondis. Koondise peatreener hetkel puudub, kuid läbirääkimised käivad potentsiaalsete kandidaatidega, otsus langetatakse noortekomisjonis veebruari alguses. U-20 vanuseklassi koondise moodustavad suuresti möödunud aastal U-18 A-divisjoni viinud mängijad ning aasta vanemad meistriliiga klubides mängivad korvpallurid.

U-20 noorte meeste koondis mängib alagrupis vastavalt Iirimaa, Hollandi, Poola ja Šveitsiga.