Seejärel ollakse 8. augustil vastamisi Saksamaaga. Edasi mängitakse vahemikus 12.-14. august ja 19.-21. august, kui kavas on kaks välisturniiri. Viimane tuleproov enne Euroopa meistrivõistluste valikmänge läbitakse 24.-26. augustini kodusel Toyota Nelja Rahvuse karikal, kus tänase seisuga osalevad lisaks Eestile veel Iisrael ja Ukraina, neljas riik on esialgu lahtine.

2017. aasta EM-valiksarjas kuulub Eesti teadupärast D-alagruppi koos Poola, Valgevene ja Portugaliga. Esimese kohtumise peab Eesti 31. augustil kodus Valgevenega. Või kas ikka peab? FIBA on hetkeseisuga karistanud kaheksat rahvuslikku alaliitu EM-il osalemise keeluga. Põhjuseks suhted EuroCupi korraldajatega. Neist viis (Venemaa, Makedoonia, Bosnia, Montenegro ja Sloveenia) peaksid kaasa tegema valikturniiril, kuid kui keeld jääb jõusse, siis nimetatud riike ju kampa ei võeta. See võib ühtasi tähendada muutusi valikgruppides, kuna Venemaa ja Bosnia näiteks kuuluvad gruppi, kuhu nende eemaldamise järel jääb ainult üks meeskond (Rootsi). Loogiliselt võttes tuleb sellises olukorras asjad ümber vaadata.

Eesti alagrupist võib keelu alla sattuda Poola. FIBA on saatnud kuuele riigile hoiatuse, et ka neid ähvardab EM-ilt eemale jäämine, kui nad sõlmivad koostöölepingu EuroCupi korraldajatega.