Eesti korvpalli meistrivõistluste pronksmedali taotlejate Pirita, Triobet/Dalkia, Fausto-Tartu Kalevi ja Valga Welje esindajad kinnitasid, et palluritele on “stipp” makstud ja mehed võivad südamerahus häälestuda play-off’i turniiriks. Ometi on selge, et kaalul on rohkem kui kõige kahvatumat karva medal.

Eeldatavate finalistide Tartu Ülikool/Rocki ja Kalev/Cramo kannul kolmandaks tulek annaks igale klubile järgmise hooaja kavade sättimisel tugeva äratõukepaku.

“Terve hooaja saatus otsustatakse nüüd. Kui jõuame medaliheitlusse, läheb seis palju paremaks,” ütles Fausto peatreener Jüri Neissaar, kes ei mäleta treenerikarjääris nii kurnavat hooaega, sest Fausto polnud vaheldumisi nii kodusarjas kui ka Balti liigas rassimiseks piisavalt mehitatud.

2,3 miljoni krooni suuruse hooajaeelarvega Pirita klubi omanik ja peatreener Kalle Klandorf säilitas stoilise rahu: “Kui toetajaid napib, mängime väiksema rahaga.”

Valga Welje mänedžeri Meelis Rebase sõnul käib juba töö 3,2-miljonilise eelarve suurendamiseks, meeskonna tugevdamiseks ja peatreenerile Jaanus Liivakule abilise palkamiseks.

“Põhiturniiri kuuenda kohaga täitsime miinimumeesmärgi,” hindas Rebane olukorda optimistlikult.

Põhiturniiri mängude järgi tõotavad kaks veerandfinaali ülipõnevaid vastasseise: nii Triobet/Dalkia ja Fausto kui ka Pirita ja Valga skoor jäi 2:2.

“Pärast Balti liiga lõppu oleme saanud täisrivistuses treenida ja kaotanud põhikonkurentidest vaid korra Piritale,” tõstis Neissaar esile Fausto valmidust.

Fausto raudvara Ardo Ärmpalu on statistika järgi Travis Reedi ja Brian Cusworthi järel liiga kolmas keskmängija, kes kahes viimases võidumängus Triobeti üle tõi keskmiselt 22 punkti ja 9 lauapalli.

“Meil on korvialune jõud nigelavõitu, seda peab mujal korvama,” lausus 19-aastane Triobet/Dalkia rünnakute mootor Sten-Timmu Sokk. “Karta pole kedagi, peame mängima, nagu oskame.”

Triobetil tuleb korvata ka jalavigastust raviva Marko Riisi eemalejäämine. Seevastu Fausto loodab üha rohkem sügisel põlvetrauma tõttu pooleks hooajaks rivist langenud leedulasele Augenijus Vaskysele, kes tasapisi kosub.

“Triobetis pole mitte ainult minu vend hästi mänginud, nii mõnigi teine poiss on teinud hea hooaja,” panustas Kalev/Cramo tagamängija Tanel Sokk isa juhendatud Triobet/Dalkiale.

Pirital on Valgaga võrreldes pikem vahetusmeeste pink. Piirilinna meeskonnas suudavad liidrid Veljo Vares ja Heiko Rannula vastukaaluks 40 minutit rügada.

“Kuigi mängime liigas alles teist hooaega, oleme päris hästi korvpallikaardile tulnud,” tõdes Welje peatreener Jaanus Liivak, kes tahaks uuel hooajal osaleda ka Balti liiga teises divisjonis.

Pirita eduvõimalus sõltub suuresti ühendriiklastest Johnny Grayst, William Sharpist ning Joosep Poklast.

“Oleme hooajaga juba hakkama saanud, hindan põhiturniiri kolmandat kohta kõrgelt,” tunnistas Klandorf. “Vähemalt viies koht on tagatud. Veel toredam oleks medaliga lõpetada.”