Läinud reede õhtul Pariisis aset leidnud traagilised sündmused vajutavad Prantsusmaa-reisile kaheldamatult oma jälje. Nagu koondise üks liidreid Mirjam Nikolai ütles, ollakse naiskonnas äsjaste terroriaktide tõttu homse lennu pärast üsna mures.

Peatreener Jaanus Levkoi see-eest usub, et küllap on Prantsusmaa neil päevil üks maailma turvalisemaid paiku. Koondiste juht Raido Ringmets aga kinnitas pärast suhtlust Prantsusmaa alaliiduga, et mäng toimub ning Bourges spordihalli 5000st piletist on enamus juba välja müüdud.

Pärast kolmapäevahommikust treeningut tegid treenerid Levkoi ja Heino Rebane teatavaks oma valiku – need 12 naist, kes sõidavad Pariisi kaudu Bourges’i. See koosseis võib 25. novembri mänguks Tallinnas Horvaatiaga muutuda, sest on näiteks teada, et Saksamaal palliv Liisi Sokman saab ühineda selleks ajaks.

Eesti koondis mänguks Prantsusmaaga:

Tagaliin: Heila Rosenfeldt, Pirgit Püü, Birgit Piibur, Marit Maaring, Mailis Pokk (kõik 1182 Tallinn), Kaia Kosk, Mirjam Nikolai (TLÜ), Merike Anderson (Castors Braine).

Eesliin: Janett Perv, Annika Köster, Laina Mesila-Kaarmann (1182), Maaja Bratka (Broni, ITA).

Tallinnas laagris olnud naistest jäid esimesest valikust välja Rosemary Rits (TLÜ), Kadri Uiga (TÜ/Kalev) ja Janeli Lilleallik (TLÜ). Viimane sai viga viimati reedel naiste ühisliiga mängus 1182 vastu ning ka Uiga on pidanud viimase kuu jooksul mänge vahele jätma. Üleväsimusele viidates jääb eemale Kerttu Jallai, Ameerikast ei saa tulema Kadri-Ann Lass, kel algas NCAA hooaeg.

Oksana Miil on ajutiselt tippkorvpallist loobunud, küsimärgid varjutavad Valeria Kasti ja Jana Rannaveski saatust. Kati Rausbergi hoiab siiani eemal seljahäda. Seega – puudujaid on pea naiskonnajagu, eriti kui lisada, et võrreldes eelmise tsükliga on korvpallist loobunud üks tollase koondise liidreid Viive-Kai Rebane.

Tugevate vastastega kohtumise eel peab Levkoi oluliseks: „Tähtis on see, kuidas me suudame ise selle hirmu üle elada, sest meie peale tullakse kindlasti väga agressiivse, sõnaka ja kiire mänguga. Me ei tohi ise passiivseks jääda ega vastase survest ennast uimastada lasta. Tuleb oma joonist järgida. Sõnaga – peamine, et me ei jääks mannetuks-abituks ning elaks tormi üle.“

Täna õhtupoolikul tähendas Levkoi, et Prantsusmaalgi saab naiskond teha veel neli treeningut. „Usun, et see on piisav. Praegu on töine pilt üpris rõõmustav, tundub, et võib turniirile minna küll. Eks me ju võtsime kevadisest B-koondise ettevalmistusest ja taktikast palju üle, liitsime uusi mängijaid, lihvisime ja täiendasime omi asju.“