Ilmar Kullami nimeline fond kutsuti ellu 2008. aasta kevadel selleks, et toetada noori korvpallitreenereid. Eesti Korvpalliliit edastas palve toetada fondi kõikidele korvpallisõpradele ning tänaseks on fondi toetanud üle 150 inimese ja organisatsiooni kokku ligi 80 000 euroga.

Fondi kasvikutest on kord aastas makstud välja stipendiumid noortega tegelevatele treeneritele. Senised stipendiaadid on olnud Mait Käbin, Aivo Erkmaa, Indrek Ruut, Tanel Einaste ja Marek Koitla. Kokku on treenerite tegevust ja täiendkoolitust toetatud ligi 6500 euroga.

"Fondi käivitamisel ei uskunud me, et see saab nii hea vastuvõtu osaliseks," ütles EKL peasekretär Karel Loide. "Kõige aktviivsemalt toetati fondi esimestel aastatel, kuid hea meel on näha, et mitmed inimesed on fondi panustanud korduvalt. Eriti sooviks tänada hr. Toomas Protsinit, kes on väikeste summadega fondi toetanud igal aastal. Korduvate annetajate hulgas on näiteks ka Erik Pallase. Annetused on olnud paarist eurost 65 000 euroni, iga annetaja on panustanud oma võimaluste piires. Lõppenud korvpallihooajal lahkus korvpalliprofessor Kullam meie hulgast jäädavalt ning arvasime, et õige oleks taas esile tõsta ning tänada inimesi, kes just tema tegusid ja saavutusi mäletades soovisid fondi panustada," lisas Loide.

Ilmar Kullami fond on annetusteks jätkuvalt avatud.

Annetust Ilmar Kullami fondi toetamiseks saab teha SA Eesti Rahvuskultuuri Fond arveldusarvele221001101347 Swedbankis.

Selgituseks tuleb kirjutada „Annetus Ilmar Kullami fondi“.

Eraisikute poolt tehtud ülekannetel võimalusel lisada ka isikukood (maksuvabastuse taotlemiseks) ja aadress (tänukaardi saatmiseks).