Täna hommikusel pressikonverentsil osalesid FIBA Euroopa võistluste ja kohtunike osakonna juht Richard Stokes, Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas ja Eesti U20 koondise peatreener Andres Sõber.

Richard Stokes’il oli hea meel taas Tallinnas viibida. „Me ootame huviga suvist turniiri. U20 on üks olulisemaid turniire Euroopas, meeste ja naiste EuroBasketi järel. Aga me oleme kindlad, et Eesti Korvpalliliit saab turniiri korraldamisega väga hästi hakkama, eestlastel on suured kogemused turniiride korraldamisel. Esimest korda on A-divisjoni turniir 20 meeskonna osavõtul, loodame näha siin tulevasi staare,“ rääkis Stokes.

„Kui me leiame uue Kristjan Kanguri, on see hea nii Euroopa korvpallile kui Eesti korvpallile,“ viitas Stokes euroliiga klubis Siena Montepaschi mängivale Eesti meeste koondise kaptenile.

Eesti Korvpalliliit on korraldanud viimase 8-9 aasta jooksul kuus korda U16 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni turniire nii poistele kui tüdrukutele. „U20 turniir on loogiline samm edasi meie jaoks,“ rääkis Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas. „Tahame siit liikuda meeste EM või MM turniiri korraldamise juurde, seda siis lähinaabritega koostöös.“

Eesti U20 koondise peatreener Andres Sõber meenutas kahe aasta tagust emotsiooni kui Eesti U20 koondis tõusis B-divisjoni autasustamisel teisele astmele Gruusia järel. „Kui ma korraldusõigusest kuulsin, siis ei möödunud vist ööd ega päeva, kui ei mõelnud suvele,“ sõnas Sõber. „Ma tahaks ikka medali ära võtta!“

U20 Euroopa meistrivõistluste finaalturniir toimub 9.-21. juuli Tallinnas. Mängud toimuvad Saku Suurhallis ja TTÜ Spordihoones. Sellise mastaabiga turniiri ei saa kindlasti läbi viia ilma vabatahtlike abita. Eesti Korvpalliliit ootab kindlasti kõiki entusiastlikke korvpallihuvilisi kaasa lööma turniiri korraldamisel vabatahtlikuna. Ametlik vabatahtlike konkurss kuulutatakse välja mõne nädala jooksul.