Avaveerandil olid mõlemad meeskonnad hädas visketabavusega — Eesti saatis korvi 26% ja Makedoonia 22% visetest. Eesti juhtis esimese kümne minuti järel 14:10.

Teisel veerandajal kasvatas kodumeeskond kuue esimese minutiga eduseisu viieteistkümnele punktile — Janar Taltsi tabava kolmepunktiviske järel juhtis Eesti 34:19. Poolajavileks oli eestlaste eduseis 39:27.

Kolmandal veerandil tabas Eestit suur mõõn, kui kuue ja poole minutiga lasti külalistel teha 15:0 vahespurt ja makedoonlased jõudsid punkti kaugusele — 44:45. Veerandaja lõpp kuulus aga eestlastele, kes said enne otsustavat veerandit eduseisu 55:48.

Neljandal veerandajal jõudis Makedoonia kuue minutiga ühe punkti kaugusele — 61:62. Lõpuminutid kuulusid aga Eestile, kes kasvatas viimaseks mänguminutiks eduseisu 68:63-le. Lõpuks Eestile tähtis 72:66 võit.

Eesti resultatiivseim oli täna Martin Müürsepp 17 punktiga, Kristjan Kangur lisas 11 ja Tanel Tein 10 punkti. Lauavõitlus jäi viiki 36:36, kahepunktiviskeid tabas Eesti lõpuks 46,6 ja Makedoonia 47%-ga (kolmesed vastavalt 43,4 ja 32,2%).

Kapten Gert Kullamäe kiitis pärast mängu oma meeskonna võimast esitust avapoolajal. “Esimene poolaeg oli küll üks paremaid, mida oleme mänginud selles tsüklis koos kontrollmängudega.”

“Teisel poolajal tuli aga mõõn sisse. Peame mõtlema, mis juhtus,” lisas Kullamäe ETV-le. “Eks meil oli mõnel viskel ka õnne, et need sisse läksid lõpus. Aga võitmiseks on õnne vaja.”

“Nüüd keskendume järgmisele mängule. Üle mängu ei tasu hüpata. Järgmisel esmaspäeval taas tähtis või isegi tähtsam mäng Rootsi vastu,” teatas kapten.

EMi lisavalikturniiri avamängus oli Eesti alistanud Rootsi 57:50. Järgmine valikmäng ongi Eestil taas Rootsiga ja seda 20. augustil Tallinnas.

EM-finaalturniirile pääsuks on Eestil vaja võita oma alagrupp ja siis ka järgmine 3-liikmeline vahegrupp.