Esimene veerandaeg: Eesti korvpallikoondis alustab rabedalt, kiirelt jäädakse taha 0:7 ja 2:11, mille peale võtab peatreener Tiit Sokk aja maha. Eesti on hädas vastaste kiirete tagamängijatega, kelle katmisel tehakse kiirelt vead täis. Avaveerandil kogusid vastased koguni 13 vabaviset. Hollandlased tegutsevad agressiivselt ja murravad hästi korvi alla. Eesti kaotab avaveerandi 20:23.

Teine veerandaeg: Eesti koondis on teisel veerandil hädas punktide viskamisel. Oleme seitsme minutiga visanud vaid 5 punkti. Hollandi liidril Norelil lüüakse kulm lõhki, kuid kohtunik olukorras viga ei näe. Siis satub hoogu Eesti koondise "jokker" Reinar Hallik, kes lajatab lühikese aja jooksul kaks kolmest. Poolaja kaotame Hollandile 3 punktiga - 32:35. Statistikat vaadates hakkavad silma vabavisked - Holland on neid teeninud 22, Eesti kolme vastu. Eesti resultatiivseimad: Hallik 9, Talts 6, Vene 5.

Kolmas veerandaeg: Eesti koondise üks liidreid Janar Talts saab alustuseks oma neljanda vea ja võetakse puhkama. Seejärel tabab Sten-Timmu Sokk kaks kolmest ja viib Eesti juhtima. Lisaks on Timmu jaganud 7 resultatiivset söötu. Eesti abistav kaitsemäng töötab ja hollandlased on rünnakul hädas. Holland on kaotanud teravuse, seevastu tegutseb rünnakul hästi Eesti, tabades veerandi lõpus neli kolmest! Eesti võidab kolmanda veerandaja 24:14 ja on haaranud initsatiivi. Enne viimast veerandaega juhib Eesti 7 punktiga – 56:49. Siim-Sander Vene on toonud 11, Hallik ja Timmu Sokk 9 punkti.

Neljas veerandaeg: Viimane veerandaeg kulgeb võrdsete võitlusena ja skoor kasvab vaevaliselt. Eestlased on 8 minutiga visanud vaid 4 punkti. 1.30 enne mängu lõppu tabavad hollandlased kahese ja vähendavad vahe vaid kahe punktiliseks - 60:58. Minut enne lõppu ei jõua eestlased viskelegi ja tehakse rumal pallikaotus, millele hollandlased vastavad omakorda pallikaotusega - 24 sekundi jooksul ei jõuta viskele. Viimane rünnakuõigus jäi Hollandile, kuid Vene röövib vastaselt palli ja Eesti võidab kohtumise 60:58!

Statistika
: 2-punkti visked: 52% (14/27), 3-punkti visked: 32% (9/28), vabavisked 71% (5/7).

Eesti koondise resultatiivseimad:
Siim-Sander Vene 13 punkti ja 8 lauapalli, Sten Sokk 9 punkti ja 7 resultatiivset söötu. Reinar Hallik 9 punkti (kolmesed 3/4, 7 minutit).

Enne mängu:
Kui Eesti on turniiril mänginud täiseduga, alistades nii Islandi (85:65) kui Filipiinid (90:80), siis Hollandil on kirjas võit ja kaotus. Avapäeval olid tulpidemaa pojad suurel üle Filipiinidest 89:62, teisel päeval kaotati tasavägises heitluses Islandile 65:67.

Kohtumist kommenteerivad Ivar Jurtšenko ja Rauno Pehka.

Eesti ja Hollandi vahel on korvpallis ka oma värske "ajalugu" - 2013. aastal aitas Eesti 2015. aasta EM-lisavalikturniiril alagrupist edasi kahe Hollandi võidu tühistamine ja 0:20 kaotuste määramine, kuna tulpidemaa meeskond oli nendes kasutanud lubatud ühe asemel kaht naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanud mängijat. Muuhulgas läks tühistamisele ka Hollandi koduvõit Eesti üle.

Eesti oli algselt võõrsil kaotanud Hollandile ilma Kristjan Kanguri ja Siim-Sander Veneta mängides 71:74, mille asemele määrati hiljem 20:0 võit. Koduväljakul saadi Hollandi üle raske 64:63 võit.

Eesti võitis pärast otsust alagrupi ning kindlustas play-off'is võitudega Valgevene ja Bulgaaria üle pääsu EM-finaalturniirile.

Holland omakorda tagas aasta hiljem pääsu finaalturniirile läbi valikturniiri, kus saadi alagrupis Iisraeli järel ning Montenegro ja Bulgaaria ees teine koht. Finaalturniiril kuulutakse ühte alagruppi Kreeka, Horvaatia, Gruusia, Makedoonia ja Sloveeniaga.