Silmaga nähtava uuenduskuuri läbis korvpallikoondise mängusärk - kamuflaaži mustriga sinist värvi särgiga avaldatakse austust kaitseväele.

Tallinn, 05.02.2020. Eesti korvpallikoondise pressikonverents Gustav Adolfi gümnaasiumi võimlas.

Suurim rahvaüritus toimub 6. juunil, kui 165 erinevas Eesti kohas üritatakse püstitada uus Guinnessi rekord. Nimelt on eesmärgiks tabada ühe päevaga 100 000 vabaviset. Oma panuse saavad kõik Eesti inimesed. Tallinnas on rekordiürituse keskmeks Vabaduse väljak.

Mõni päev varem, 1. juunil, peavad Kalevi spordihallis suurejoonelise matši Gustav Adolfi gümnaasium ja Tallinna Reaalkool. Just nende õppeasutuste vahel toimus 1920. aastal Eesti esimene ametlik korvpallikohtumine. Et mängu protokoll läks kaduma, ei tea keegi, kes lahingust võitjana väljus. Nüüd, 100 aastat hiljem, pannakse paremus paika.

Soojade ilmade tulekuks tahab alaliit Tallinnas avada 3x3 korvpalli areeni, kus saaks palli patsutada ka vihmase ilmaga. Väljaku asukoht pole peasekretär Keio Kuhi sõnul veel selge, aga see loodetakse õige pea paika saada.

Aasta lõpus peaks Eestis toimuma rahvusvahelise korvpalliliidu FIBA juhatuse koosolek ja suur korvpallikonverents koos maailmakuulsate esinejatega.

Vaata ja kuula videost pikemalt, mis juubeliaastal toimib (11.25 - 22.30):