19 pallikaotust teinud Eesti jaoks sai saatuslikuks väga kehv kolmas veerandaeg, mis kaotati koguni 6:20. Enne otsustavat kümmet minutit juhtisid külalised juba 52:30.

Ründemängus ja lauavõitluses (31:35) raskustes olnud Eesti resultatiivsemad olid täna Dorbek ja Kullamäe 12 punktiga. Kui külalised tabasid kahepunktiviskeid 61%-ga (23-st 14), siis Eesti vaid 44%-ga (25-st 11).

Mängu käik:
Eesti asus kiiresti Janar Taltsi ja Tanel Teini korvidest 6:0 juhtima. Külalismeeskonna peatreeneril ei jäänud muud üle, kui kohe alguses minutiline mõtlemisaeg võtta. Arupidamisest oli selgelt kasu, sest järgneva kahe minutiga tehti 7:0 vahespurt ja asuti 7:6 juhtima.

Avaveerandi kaotas Eesti lõpuks 12:18. Kodumeeskond ei suutnud esimesel kümnel minutil ühtegi kolmepunktiviset tabada.

Teise veerandi kahe esimese minuti järel juhtis Portugal juba 23:14. Eesti oli kaheteistkümne minutiga teinud juba kaheksa pallikaotust.

3 minutit enne avapoolaja lõppu juhtis Portugal 28:20. Lõpuks kaotas Eesti poolaja 24:32. Vaid ühe ründelaua kätte saanud eestlased kaotasid lauavõitluse 11:15.

Kolmas veerandaeg algas kodumeeskonnale väga kehvasti — nelja esimese minutiga pääses Portugal juba 18 punktiga juhtima (42:24). Kaks minutit enne veerandi lõppu kaotas kaheksa minutiga vaid kaks punkti visanud Eesti 26:46. Veerandi lõppnumbrid olid 30:52.

Otsustava veerandi kuue minutiga vähendas Eesti vahe 42:56-le. 40 sekundit enne lõppu jõuti seitsme punkti kaugusele (51:58), kuid mängu päästa enam ei õnnestunud. 19 pallikaotust teinud Eesti kaotusnumbrid olid lõpuks 54:60.

Nüüd selgub viimasest kahest mängust, kes jääb alagrupis viimaseks ja peab hakkama võitlema A-divisjoni püsimajäämise eest. Eestil on veel ees võõrsil mängud Läti ja Makedooniaga, kellele kodus kaotati.

Kui siiani ühe võidu saanud Portugal ja Eesti lõpetavad grupi võrdse arvu punktidega, pääseb Eesti viimasest kohast, sest võitis võõrsil Portugali 9 silmaga.

Mängu eelvaade:
“Läti mäng on jätnud siiski mingi jälje. See oli selline peaaegu käes mäng,” sõnas Tanel Tein ETV-le. “Vahest lõi see kaotus meid natuke emotsionaalselt rütmist välja.”

Kui Lätile kaotati hea mänguga 81:88, siis kolmapäeval oldi Makedoonia vastu kahvatud ja saadi 78:90 kaotus.

Peatreener Üllar Kerde sõnul on meeskond tänaseks kohtumiseks valmis, kuid kerget mängu ei oota. “See, et me avamängus Portugali väljas võitsime ning et nemad on saanud kaks kaotust, ei maksa täna midagi,” teatas Kerde.

“Täna võidab see, kes on paremini mänguks valmis,” lisas peatreener.

“Portugalis, kui me 9 punktiga võitsime, domineeris lõpus tegelikult kodumeeskond, kui nad tabasid paar hullu kolmest. Täna tuleb kindlasti raske mäng,” pakkus Tein.