"Turniiri kogueelarve ületab 800 000 euro piiri ja EAS-i toetus on üks tähtsamaid selle täitmise juures," ütles EKL peasekretär Karel Loide. "Turniiri eelarvest tuleb ligi 60% välismaalt, ülejäänu peame leidma Eestist, aga valdav enamus sellest rahast jääb Eestisse. Olememe rõõmsad, et EAS näeb meie ettevõtmises kasu nii Eesti majandusele kui spordile," lisas Loide.

U20 Euroopa meistrivõistlused on suurim korvpalliturniir, mis Eestis peetud. Tallinnasse saabuvad lisaks Eestile 19 riigi esindused.

"Oleme varasemalt korraldanud FIBA Europe egiidi all väiksemaid turniire ning saanud tunnustust nende läbiviimise eest," ütles rahvuskoondiste manager Keio Kuhi. "Aastate jooksul tekkinud kogemused on aidanud korralduslikku taset pidevalt parendada ning kuuldavasti said meie turniiri taotlemise juures otsustavaks ka siin varem käinud delegatsioonide ja FIBA Europe'i vaatlejate tagasiside. Alaliidu eesmärk on turniir läbi viia tasemel, mis kinnitaks otsustajatele meie valmisolekut tulevikus korraldada ka täiskasvanute tiitlivõistlusi," lisas Kuhi.

U20 turniir toimub Tallinnas 9.-21. juulini Saku Suurhallis ja TTÜ Spordihoones. Eesti on ühes alagrupis Prantsusmaa, Itaalia, Sloveenia ja Tšehhiga.

Kõik osalevad riigid: Bulgaaria, Eesti, Gruusia, Hispaania, Horvaatia, Iisrael, Itaalia, Kreeka, Leedu, Läti, Montenegro, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Serbia, Sloveenia, Tšehhi, Türgi, Ukraina, Venemaa.