Noortekoondist ootavad ettevalmistustsükli käigus mitu proovikivi. Nii sõidetakse Soome turniirile, kus kohtutakse Soome, Rootsi ja Taaniga. Seejärel võõrustatakse kodus Ukrainat, Soomet ja valitsevat U20 Euroopa meistrit Leedut.

Koondise peatreener Andres Sõber jäi noormeeste esitustega tänasel trennipäeval väga rahule. "Kõige tähtsam on see, et mängime Euroopa meistrivõistlustel 20 parem hulgas ja et poisid mängiksid suure südamega ja et vibrat peal ei ole. Mida püha müristust sa veel tahad? Selliseid spordialasid palju Eestis ei ole, sellises vanusegrupis, kes saaksid endale lubada koduturniiri, kus nad on täieõiguslikud peremehed. Ma usun, et küll me nende poistega tuuseldame hakkame."

Alagrupiturniiril astuvad Eestile vastu Prantsusmaa, Itaalia, Tšehhi ja Sloveenia. "Miks mitte sel aastal ka toredaid võite saada? Aga ma ei taha ära sõnuma hakata. Südames ma võin öelda küll, mis ma tahan. Aga las see jääb mulle praegult. Üks asi on olla tõsine. Aga mis siin tõsine olla? Fakt on see, et teeme trenni, et iga järgmine vastane maha lüüa. Ei ole üldse küsimustki! Kodus mängime! Need on selle riigi kõige vingemad vanad ja ma küll usun ja loodan, et tulevad ilusad asjad."

Vaata, mida Andres Sõber Delfile eelseisvast valiktsüklist, meestest ja turniirist veel rääkis.