31-aastane ameeriklane sai suvel naturalisatsiooni korras Kosovo kodakondsuse ning on tahtmist täis EM-valiksarjas Balkani riiki aidata. "See on hea võimalus suvel mängida ja end järgmiseks hooajaks ette valmistada," sõnas Doellman Tallinna lennujaamas antud intervjuus.

Kuidas see ikkagi toimib - saada mõne riigi naturaliseeritud mängijaks? "Kosovo korvpallikoondise inimesed helistasid ja ütlesid, et kui oled valmis liituma, siis meil on sinu jaoks koht olemas. Mõtlesin, et miks mitte. Minu jaoks uus kogemus."

Milliseks peaks kujunema Doellmani roll Kosovo koondises? "Minult oodatakse, et suudaksin koondist abistada mõlemal pool väljakut, mitte ainult rünnakul. Aidata tiimikaaslastel leida õigeid viskekohti ja olla tervikuna oma kogemustepagasiga toeks. Treeningprotsess on seni kulgenud hästi. Töötame kõvasti. Ikka selle nimel, et õnnestuks valiksarjas mõni võit võtta."

Kosovo treenerite sõnul ei ole veel 100-protsenti otsustatud, kes kolmest naturalisatsiooni korras "kodustatud" mängijast koondist EM-valiksarjas esindab. Lisaks Doellmanile on kohale kandideerimas Shawn Jones ja Scott Bamforth.

Eesti korvpallist ei tea Doellman suurt midagi, tunnistab ta keerutamata. "Ausalt öeldes pole mul aimugi, kas Kosovo on Eestiga võrreldes tasemelt parem või halvem. Ei tea, mida mängult oodata. Tulekul on mu esimene FIBA koondiste turniir ja olen ootusärevuses. Üritan mängimist nautida."

Klubilises plaanis läheb 2013/2014 Hispaania kõrgliiga kõige väärtuslikumal mängijal (MVP) hästi. Pärast hiilgavat hooega Valencias liitus ta 2014. aasta suvel Barcelonaga ning hiljuti pikendas lepingut veel kolme aasta võrra. "Olen õnnelik, et saan Barcelonas jätkata. Mu pere on kenasti kohanenud ja rahulolev. Esimesed kaks hooaega möödusid klubis suurepäraselt, kuigi jah, tiitleid me just palju ei võitnud. Aga see on mängu osa, vahel võidad, vahel mitte. Hispaania liiga MVP-ks valimine oli mulle väga suureks auks. Loodetavasti suudan sarnasel tasemel veel mõned aastad jätkata."