"Väga pull on mängida täiesti teistsuguse stiiliga meeskonna vastu. Jooksevad, hüppavad, kõike oskavad, aga teevad kogu aeg valesi otsuseid. Sealt see 40 punktiline vahe meie kasuks tuli," rääkis Mosambiigi koondist 14 punktiga kostitanud Dorbek. Ta lisas: "Rait-Riivo tõmbas esimesel veerandajal kolme kolmesega kohe mängu käima ja läksime. Kui eile saime kamba peale 3 kaugviset sisse, siis täna juba kaheksa. Siin mängitakse meie jaoks harjumatust materjalist palliga ning see esialgu häirib. Aga harjume päev päevalt."

Lõppenud klubihooajal Kalev/Cramos kõvasti karastust kogunud Dorbek osaleb paari nädala jooksul juba teisel tiitlivõistlusel. Euroopa mängudel esindas ta Eestit 3x3 korvpallis. "Olin vahepeal nädalapäevad universiaadikoondisest eemal, aga ma ei tunneta, et oleksin kuidagi kõrvale jäetud. Aura on meeskonnas mõnus. Kolm-kolme pealt tulla, mis käib ühe väljakupoole peal, on muidugi täiesti teine. Kui 3x3 mängida, peaks pärast klubihooaja lõppu kümme kilo juurde võtma. Nüüd ma ei saanud kaalu kasvatamist lubada, sest kohe tuli hakata mängima viis-viiega. Võib öelda, et olen uuesti sisse elanud," tunnistas Dorbek kergeid kohanemisraskusi.

Mida arvab ta esimest mängust Saksamaaga, kus kaotusnumbrid olid 40:70? "Mänguklassi vahe ei olnud nii suur, kui skoor näitab. Lõpp lihtsalt lagunes ära. Iga kaotus on pettumus, aga meie eesmärk on kaheksa hulka saada ja see on jätkuvalt võimalik. Loodan, et ärakukkumine tuli niiöelda õige vastase vastu," arutles Dorbek, kes oma 24 eluaastaga on Eesti universiaadikoondise kogenuim.