Leedu mängis veerandfinaalis Eesti alagrupis teise koha saanud Argentinaga. Kohtumine möödus võrdsete heitluses, kus Leedu jäi napilt peale 72:70. Ehkki leedulased viskasid väljakult vaid 32 protsendilise tabavusega, siis nende trumbiks oli 16 ründelauda ja suurem kordusvisete arv. Mõistagi loeb sellistes mängudes ka õnnefaktor.

Leedulased ei saanud ühtegi punkti kiirrünnakutest, kolmesekundiala seest Leedul punkte 14 ja Argentinal tervelt 32.

Poolfinaalis läheb Leedu kokku naabri Lätiga, kes oli täna üle Saksamaast 78:76. Kristaps Plavnieks ja Linards Jaunzems tõid võitjatele 18 punkti. Kõige üldisemas plaanis võib öelda, et lätlased võitsid mängu vabavisetega, neil 15/18 ja sakslastel 9/17.

Teises poolfinaalis kohtuvad USA ja Serbia, kusjuures mõlemad pääsesid nelja hulka väga raskete võitudega. Serbia oli püstihädas Soomega, alistades meie põhjanaabrid alles teisel lisaajal 85:84. Suurema osa mängust juhtis Soome (31 minutit) ning veel kolmandal veerandajal olid nad 17 punktiga plussis. Aga sellest ikkagi ei piisanud. Serbial oli vahetusmeeste pingilt rohkem kvaliteeti võtta ning see otsustas.

USA alistas ühe lisaajaga mängus Iisraeli 111:107. Tagamängija Carsen Edwards tõi võitjatele 36 punkti, neist 24 tulid kaugvisetest (8/14). Ameeriklased tabasid kamba peale tervelt 20 kolmepunktiviset (20/41).