Mullu Siena Montepaschi meeskonnaga Itaalia meistritiitli ja Itaalia karika võitnud Luca Banchi on tänavusest suvest Milano EA7 Emporio Armani peatreener.

Teiega liikus Sienast Milanosse kaks mängijat David Moss ja Kristjan Kangur. Kas see on juhus või Milano peatreeneriks saades tahtsite teadlikult neid oma meeskonnas näha?

Kui ma teadsin, et tulen Milanosse treeneriks, siis rääkisin Sienaga Davidi ja Kristjani võimalikust klubivahetusest. Kangur oli ebatavalises olukorras. Tal oli küll Sienaga leping, kuid klubi tahtis tingimusi muuta. Lõpuks tema mängijaõigustest loobuti. Alles seejärel läksid läbirääkimised Milano klubi ja Kanguri agendi vahel tõsisemaks. Tema positsioonil oli meil puudujääke, segasid ka vigastused. Eelistasin uue mängija valikul temasugust inimest, keda tunnen väga hästi.

Kas see tähendab, et Kangur sai mullu Sienas teie käe all hästi hakkama ja koostöö klappis?

Eelmine aasta oli meie jaoks super. Kristjan oli väga erutatud, et sai võimaluse Sienas mängida. Ta sõlmis lepingu klubiga juba varem, kuid erinevatel põhjustel eelistasime teda välja rentida. Lõpuks ta siiski mängis Siena eest ning tegi suurepärase hooaja. Võitsime kaks tiitlit. Kristjan oli meeskonna edu üks olulisemaid lülisid.

Mis on Kristjani mängu tugevused?

Ma hindan tema juures paljusid momente. Ta on kena inimene, vaikne, korvpalliväljakul oma tegemistele keskendunud, professionaalne, treeningutel usin harjutaja. Usun, et ta sobiks eri tüüpi meeskondadega. Tema mängualane IQ on väga kõrge ja mulle tundub ta pea perfektse ääremängijana. Ta on võimeline mängu hästi laiali tõmbama, kasutades oma kolmepunktiviset ja head sööduoskust. Mainimata ei saa jätta ka kaitsemängu. Tänu mitmekülgsusele on ta võimeline tegema asju, mis teevad iga treeneri õnnelikuks.

Teist sai suure ajalooga klubi peatreener, kuid viimane suurem edu pärineb Milano meeskonnal aastast 1996 (Itaalia meistritiitel ja karikavõit). Kui raske on meeskonna pööramine kaotajast võitjaks?

Tänu klubi tugevale seljatagusele on meie saatus lihtne, tuleb hakata võitma. Treeneri ja mängijate ülesanne on töötada ennastsalgavalt ning valmistuda hooajaks parimal moel. Peame säilitama külma närvi ja nautima seda, mida teeme. Saan aru, et Milano klubiga seotud inimesed ja poolehoidjad ootavad väga kannatamatult edu, et olla taas tipus ja võita tiitleid, kuid minu ülesanne on pingeid ohjes hoida. Eks hooaja lõpus paistab, kas olime suutelised midagi suurt korda saatma.