Tutvustame igal järgneval päeval esikümmet alt ülespoole ning kuulutame võitja välja 27. detsembril, kui ka Nokia kontserdimajas "Kristjanid" kätte jagatakse.

10. koht - Kristjan Kangur

Kangur on üks neist Eesti sportlastest, kelle juurde Itaaliasse on ajakirjanikel põhjust ikka ja jälle minna, sest meie parim korvpallur on püsinud aasta läbi pildis ja seda ka kõige kõrgemal tasemel - Euroliigas.

Kanguri eksklubil Siena Montepaschil oli käega katsuda 2012/2013 Euroliiga hooaja veerandfinaali uks, kuid vahegrupi viimane kaotus Hispaania klubi Vitoria Caja Laborali vastu kustutas paraku selle lootuse. Sellest hoolimata kujunes eestlase hooaeg Euroliigas edukaks - Kangur pidas seal 24 kohtumist, millest põhiviisikus alustas 13 korda. Tema keskmisteks näitajateks jäid 23,3 minutit, 8,6 punkti, 3,5 lauapalli, 1,3 söötu, 3,1 viga ning 0,7 vaheltlõiget. Ei saa just öelda, et meie mees tahaplaanile oleks jäänud.

Esimest korda sel aastal käis Ivar Jurtšenko Kanguril külas maikuus, ajal, mil Kangur valiti viiendat korda järjest Eesti parimaks meeskorvpalluriks. Tagasihoidliku loomuga eestlase esimesed sõnad autasu kohta: "Mis ma ikka kostan. Tore ja hea meel. Olen tänulik."Vaata sel teemal Kanguriga Itaalias tehtud intervjuud!

Juunis tuli Kangur Sienaga Itaalia meistriks ning järgnes pikk koondisesuvi. Juulis käis Kangur seljaoperatsioonil ning seetõttu sai ta koondisega liituda alles 10. augustil mängus Hollandi vastu. Ja vedas meid meeskonna selge liidrina võiduni!

Intervjuu esimesest trennist, kus Kangur kinnitab, et "käed-jalad on otsas"!

Augusti lõpus teatas Kangur, et lahkub Siena Montepaschist omal soovil ning 3. septembril tutvustati teda korvpallimaailmale juba Itaalia rikkaima ja edukaima klubi Milano EA7 Emporio Armani mängijana.

"Sienast lahkumisega võtsin riski, aga kes ei riski, ei joo ka šampanjat. Mingi tüli mul klubiga pole, läksime lahku teineteise seisukohti austades," kommenteeris ta otsust.

Delfi koostöös TV3-ga pidi uue klubi puhul jälle sammud saapamaa poole seadma. Vaata intervjuud!

Kangur Milano trennis kolmeseid loopimas:

Ametliku debüüdi sai oktoobris järjekordsel seljalõikusel käinud Kangur kirja alles mõni päev tagasi, 16. detsembril, kui viskas oma koduklubi 93:74 võidumängus Pesaro Victoria Libertase vastu 9 punkti.

Milanol on koht tagatud juba Euroliiga 16 parema hulgas ning kuigi koduses liigas hoitakse seitsmendat kohta, pole ka seal lootused esikohale kaugeltki kadunud, sest kaheksa meeskonna osalusel peetav play-off ootab uuel aastal alles ees. Seega on põhjust Kangurilt häid esitusi oodata veel küll ja küll.